Lagbanner
2022-09-13 20:45

Charlton - Forest Green Rovers

Inför: Charlton – Forest Green Rovers

Inför: Charlton – Forest Green Rovers

Efter lite oplanerad helgledighet är League One redo att köra vidare och det inbjuder till en veckomatch på The Valley, mellan Charlton och nykomlingarna Forest Green Rovers.

Ja, det har varit en minst sagt speciell vecka. Drottning Elizabeth II:s bortgång under torsdagen berörde och fick tiden att stanna upp på hela ön. I en union där monarkin fortfarande utgör en betydande roll utbröt landssorg och mycket kom att påverkas i samhället – däribland den inplanerade fotbollen som låg för helgen och där Charltons hemmamöte med Exeter City fick flyttas framåt i tiden.

Ryktena spreds om att det oväntade och oplanerade uppehållet skulle hålla sig ytterligare en helg framöver men det varade alltså bara tills idag – tisdag – innan EFL tilläts sparkas i gång igen. Det har gått 10 dagar sedan förlusten (3-1) mot Bolton Wanderers på bortaplan och i kväll väntas historiens första ligamöte mellan Charlton Athletic och nykomlingen Forest Green Rovers från Nailsworth i Gloucestershire.

Det är som sagt en tid sedan senaste matchen och vi ska inte stanna till vid insatsen mot Bolton mer än att det var Charltons svagaste 90 minuter den här säsongen. Startelvan har allt som oftast varit bra under säsongens inledning men saknaden av bredd i truppen har redan smärtsamt uppenbarat sig och legat bakom förlusterna i Sheffield och Bolton.

Är det något positivt som kommit ur detta tillfälliga oplanerade uppehåll så var det att truppbredden ändå hunnit återhämta sig något till det bättre efter att spelare som tidigare befunnit sig på skadelistan nu har hunnit återhämta sig. Nyförvärvet Mandela Egbo skadade sig tidigt in på försäsongen och är en spelare som man inte hunnit skapa sig en uppfattning om än. Han är tillbaka på träningsplanen i full fart och uppges bara redo för sina första tävlingsminuter i Charltontröjan. Sedan har även den centrala försvarslinjen fått sig ett nytt ansikte. Terell Thomas anslöt till laget som free agent under förra onsdagen och har klivit in som ett mittbacksalternativ till Sam Lavelle, Ryan Inniss och Eoghan O’Connell. Thomas tillhörde Charltons akademi mellan 2014 – 2017 och kommer senast från en säsong där ena halvan spenderades i Crewe (League One) och andra halvan i Reading (Championship). Oklarheter i spelartruppen råder kring Chuks Anekes status och Scott Fraser som nyligen blivit pappa.

Forest Green Rovers seglade under förra säsongen igenom League Two och tog sig ytterligare ett steg högre upp i hierarkin. En rad förändringar gjordes i spelartruppen under sommaren, där de som hunnit göra mest reklam för sig försvann ända upp till Championship och sedan fylldes det på med en hel del spelare in. De mest namnkunniga nyförvärven får den före detta Charltonspelaren David Davis (Shrewsbury) och Connor Wickham (MK Dons) anses vara. Manager är svenskbekantingen Ian Burchnall, som agerade arvtagare till Graham Potter i Östersund och ledde stadens fotbollslag i Allsvenskan under ett par säsonger. Via vägen genom Notts County i National League tog han över Forest Green i somras, sedan Rob Edwards lämnat för tränaruppdraget i Watford. Säsongen har hittills börjat ok för nykomlingen, men verkligen inte mer än så. Sju poäng på sju matcher och en 21:a plats i tabellen är facit. Klubben kändes inför säsongen som den nykomling som skulle kunna glida in i divisionen med det där inledande flytet som bara en nykomling kan ha, men man har hittills inte lyckats stå för några resultat som överraskar.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Bolton 3-1 (b), Wycombe 1-1 (b), Cambridge 1-1 (h), Plymouth 5-1 (h), Sheffield W 1-0 (b).
FOOVF
Bästa målskyttar Charlton
Scott Fraser
Miles Leaburn – 2
Jesurun Rak-Sakyi – 2

Forest Greens fem senaste ligamatcher: Accrington 2-1 (h), Shrewsbury 0-2 (h), Sheffield W 5-0 (b), Plymouth 0-3 (h), Lincoln 1-1 (b).
VFFFO
Bästa målskyttar Forest Green
Josh March – 2
Connor Wickham – 1
Regan Hendry - 1

Avspark: 20.45
Arena: The Valley, London
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-09-13 15:47:29
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson