Lagbanner
2023-04-18 20:45

Milton Keynes Dons - Charlton

Inför: Milton Keynes Dons – Charlton

Inför: Milton Keynes Dons – Charlton

Efter att under helgen ha förnedrats i Ipswich reser The Addicks till Milton Keynes för att både upprätthålla sin heder och för att studsa tillbaka till tre poäng på Stadium MK.

Ja, helgen utvecklades till en av de värre i närtid som Charltonsupporter. Det var enkelt att sitta här glatt och skriva när Charlton för två helger sedan pulveriserade Shrewsbury Town på hemmaplan med 6-0. Det var lite svårare när Charlton nu så tätt inpå den framgången fick smaka på samma smocka när man besökte ett fullsatt och hungrigt Portman Road. Det här var klubbens tredje största förlust sedan 1950-talet, där man sedan dess har en 8-1 förlust mot Sunderland (56/57) och två 7-1 förluster mot Barnsley (58/59) respektive Luton (77/78). Senast klubben förlorade med hela 6-0 var säsongen 15/16 i Championship, i bortamatchen mot Hull. Det är ingen ursäkt i sig men det ska väl ändå noteras att båda senaste 6-0 förlusterna har kommit mot lag som har varit väldigt bra för sin division. Ipswich Town är utan tvekan det bästa laget vi krockat med hittills den här säsongen och spelar som ett lag för uppflyttning.

Bästa medicinen mot en knockout är att snabbt komma på fötter igen, och därav får man denna gång vara glad över att en veckoomgång och tisdagsmatch väntar. Faktum är det är den sista för säsongen, för sen återstår bara fyra omgångar för Charltons del. Förlusten i helgen gjorde att man droppade från 10:e till 11:e plats, och det har blivit ganska rejält jämnt från 10:e till och med 15:e. Shrewsbury, Charlton, Lincoln, Fleetwood, Exeter och Bristol Rovers är lagen som gör upp om dessa placeringar i tabellens mittenskikt, som delar av tabellen i övre och undre halva. Som sista veckomatch gör Charlton den relativt korta resan från sydöstra London till Milton Keynes, strax nordväst om huvudstaden. Milton Keynes Dons väntar på moderna, men allt som oftast folktomma, Stadium MK. Ja, det är givet att det här är säsongens sömnigaste bortamatch sett till inramning, stämning och miljö. Vi får se hur många supportrar som vågar, eller orkar, göra trippen dit. 

I spelartruppen har det hunnit hända lite på få dagar. Jack Payne är tillbaka från sin avstängning och återigen ska Sean Clares status bedömas inpå matchdag. Miles Leaburn var tillräckligt fräsch för att involveras sist, och det gäller även Todd Kane som nu hunnit med två kortare inhopp. Skadelistan berör fortfarande Chuks Aneke, Corey Blackett-Taylor och Lucas Ness, medan Ryan Inniss ska vara avstängd (igen) efter att ha dragit på sig sitt fjärde röda kort för säsongen mot Ipswich. Det är självklart han som leder busligan i divisionen när det kommer till röda kort och med tanke på det är det fjärde i mängden gör att han är avstängd i tre matcher från och med nu. Det kan därmed ha varit Inniss sista framträdande i Charltontröjan med tanke på att han har ett kontrakt som går ut efter säsongen. För att det ska bli så krävs det att Dean Holden inte involverar honom i sista omgången mot Cheltenham, som han förväntas vara tillbaka till.

MK Dons har haft en stökig säsong som egentligen från början till slut har spenderats i divisionens absoluta bottenregion. Det har blivit marginellt bättre sedan Liam Manning förbyttes till Mark Jackson på tränarbänken, men den största delen till förbättringen handlar nog om att rejäla spelare hämtades in i januarifönstret. Den före detta Charltonspelaren Jonathan Leko har kommit igång på sistone och blir att hålla ögonen på. Därutöver finns sedan tidigare Mo Eisa med flera, som förra säsongen var med och tog klubben till en framgångsrik 3:e plats och play-off spel. Formen har på sistone också varit god och man är inne i sin bästa period för säsongen med sju raka matcher utan förlust. Fyra av de senaste handlar dock om oavgjorda historier. I matchtruppen kommer inte Daniel Harvie att involveras på grund av skada, medan Warren O’Hora och Sullay Kaikai är tveksamma.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Ipswich 6-0 (b), Burton 3-2 (h), Bristol Rovers 1-0 (b), Shrewsbury 6-0 (h), Wycombe 1-1 (h)
FVFVO
Bästa målskyttar
Jesurun Rak-Sakyi – 13
Miles Leaburn – 11
Corey Blackett-Taylor – 8

MK Dons fem senaste ligamatcher: Cheltenham 2-2 (h), Derby 1-1 (b), Portsmouth 1-1 (h), Wycombe 2-2 (b), Morecambe 1-0 (h)
OOOOV
Bästa målskyttar
Mo Eisa – 9
Bradley Johnson – 5
Will Grigg – 5

Avspark: 20.45
Följ matchen på: CharltonTV

UP THE ADDICKS!!!!
 

TV: Charlton slår ut Brighton – efter dramatisk straffläggning
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-04-18 17:50:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson