Lagbanner

-

Inför: Peterborough Utd – Charlton      

Inför: Peterborough Utd – Charlton      

The Addicks går för första gången den här säsongen för fyra raka segrar och det görs när man besöker Peterborough United på London Road Stadium i Cambridgeshire.

Ja, i den här positionen har man inte suttit i tidigare under säsongen. 2023 kunde inte ha börjat bättre för Charltons del, som efter 20 dagar in på det nya året är obesegrade i ligaspelet och endast åkt på däng mot Manchester United i Ligacupen. Det kan man ändå ta. Nu besitter man för tillfället en plats på tabellens övre halva och kan för första gången den här säsongen nå fyra raka segrar, om det vill sig väl i helgen. Motståndare är Peterborough United, som sitter fem placeringar och fyra poäng högre upp i tabellen än Charlton. Detta med en match färre spelad. Det är nu tabellen sedvanligt har börjat halta rejält och det skiljer i antalet spelade matcher mellan nästan varje lag. För Charltons del är det i skrivande stund sex poäng upp till play-off men på grund av den haltande tabellen får man vara nöjd med att de bara syns på tabellens övre halva.

Senaste omgången blev det 2-0 seger hemma mot Barnsley. Detta efter en välspelad och jämn match, där Charlton var laget som hittade en väg att vinna. Det mesta har varit muntert sedan dess men en tråkighet är att nyförvärvet Todd Kane inte hann med mer än 45 minuters speltid innan han skadade sig och nu blir frånvarande i vad som beräknas som sex veckor. Var han verkligen redo för att starta direkt eller är det bara extrem otur som är framme för Charlton och i synnerhet Kane? Trist är det i varje fall. Steven Sessegnon, som klev av på uppvärmningen senast, kommer att testas inför avspark och likaså Chuks Aneke. Joe Wollacott och Mandela Egbo missar definitivt matchen tillsammans med Kane.

Det var inte längesedan Charlton och Peterborough stötte ihop med varandra men det har hunnit hända grejer sedan dess ändå. Senast var för en månad sedan, på annandagen, och då blev det 1-1 mellan lagen. Dean Holdens första match som Charltonmanager, kan tilläggas. I Poshs tekniska zon stod då Grant McCann men han har fått lämna sitt uppdrag sedan dess. McCanns ersättare blev komiskt nog Darren Ferguson. Det komiska i det här begrundar sig inte i Ferguson som person, utan i faktumet att McCann ersatte Ferguson på posten så sent som i februari. Därmed går Ferguson in på sin fjärde(!) sejour som manager i Peterborough, medan McCann precis fick avsluta sin andra. Då har McCann ersatt Ferguson vid ett tillfälle tidigare, då i Doncaster (2018). Närmre en italiensk tränarruljangs kommer vi inte i England.

Formen är lite upp och ner för Posh men man håller sig i toppskiktet och besegrade Port Vale (0-2) relativt bekvämt under måndagskvällen. Kell Watts, Joe Tomlinson och Oliver Norburn är spelarna som missar matchen för Poshs del, och i övrigt är det Jonson Clarke-Harris som man främst ska hålla ett extra öga på. Annars är det som oroar mest att Peterborough brukar vara ett lag som passar Charlton ganska illa och i mitt medvetande finns minnen av att det brukar vara lite extra svårt på bortaplan mot just Peterborough.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Barnsley 2-0, Lincoln 2-1 (h), Portsmouth 1-3 (b), Oxford 3-1 (b), Peterborough 1-1 (h)
VVVFO
Bästa målskyttar
Jesurun Rak-Sakyi – 7
Miles Leaburn – 6
Scott Fraser – 5

Poshs fem senaste ligamatcher: Port Vale 0-2 (b), Wycombe 0-3 (h), MK Dons 2-0 (h), Charlton 1-1 (b), Ipswich 2-1 (b)
VFVOF
Bästa målskyttar
Jonson Clarke-Harris – 13
Ephron Mason-Clark – 4
Jack Marriott – 4

Avspark: 16.00
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

UP THE ADDICKS!!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-01-20 22:28:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson