Lagbanner
2023-02-28 20:45

Peterborough - Charlton

Inför: Peterborough Utd – Charlton
Miles Leaburn missar eventuellt kvällens match på grund av en ny skada.

Inför: Peterborough Utd – Charlton

En efterhängsen match ska avverkas när The Addicks reser till London Road Stadium i Peterborough, Cambridgeshire.

Det är lite mer än en månad sedan som den planerade bortamatchen mot Peterborough blev uppskjuten till ikväll. Det är ingen större skandal i det, då det nästan hör till League One-säsongens vinterhalvår att väderförhållandet ställer till det vissa helger. Att en del inplanerade omgångar för flytta på sig av det skälet ligger bland korten varje säsong, kan man säga. Men i just det här specifika avseendet kan vi ändå tala lite om en semi-skandal. Charltons spelartrupp, och säkerligen många supportrar med dem, befann sig redan på plats i Peterborough och London Road Stadium när beslutet togs att planen inte var spelduglig och att matchen var tvungen att skjutas upp. Befann sig inte alla supportrar redan på plats så var de åtminstone en bra bit på vägen av sin resa. Framförhållningen, kommunikationen och transparensen brast ordentligt i det här ärendet och det ska inte – å allas vägnar – gå till så här på den här nivån. Eller, inte på någon nivå överhuvudtaget, faktiskt.

Hur som helst, händelseförloppet ovan får väl fungera som någon form av tändvätska när Charlton nu – får andra gången då – tar sig till Peterborough för match. Formen har väl inte fått sig någon större törn sedan helgen, även om resultatet mot Sheffield Wednesday innebar att Dean Holden för första gången upplevt två raka förluster som Charltonmanager. Sett till första halvleken var det verkligen i underkant att Wednesday bara ledde med 0-1, men efter en uppryckning i andra av Charlton hade det inte varit orättvist om en kvittering istället hade fallit. Mitt i ett tufft och tajt spelschema väntar alltså nu Peterborough United. En allt som oftast svår och tung motståndare, speciellt på bortaplan som nu är fallet.

Forceringen för att försöka nå en kvittering mot Wednesday krävde sin offer och därmed är skadelistan fördubblad efter helgens omgång. Mandela Egbo och Todd Kane saknades tidigare, och hit adderar vi nu Chuks Aneke – som knappt hann lämna den innan han var tillbaka – och troligtvis Miles Leaburn, som även han gick ut med en ny skadekänning i lördags. Anekes diagnos är ännu inte färdigscannad och klar, medan det inte verkade vara särskilt illa med Leaburn men det ska ändå en del till för att ska vara redo redan ikväll.

I 9:e placerade Peterborough upplever man en någorlunda uppåtgående trend sett till den senaste tiden. En svag november- och decembermånad och en förlust på nyårsdagen blev droppen för Grant McCanns tid och andra sejour som manager i klubben. Ersättaren var given och hem hämtades Darren Ferguson, som därmed anställdes för fjärde gången som manager i klubben och som senast blev kickad för mindre än ett år sedan. Skiftet har gett fem vinster och två förluster, på sju matcher, och Posh har ändå ett uppnåeligt avstånd till play-off platserna. Senast i helgen blev det en mäkta imponerande 5-2 seger över uppflyttningskandidaten Plymouth. Likväl förlorade man för bara några veckor sedan med 0-5 på hemmaplan mot Bolton. I laget - där det mesta kretsar kring fixstjärnan och skyttekungen Jonson Clarke-Harris - kommer Kell Watts och Ricky Jade-Jones troligtvis att saknas på grund av skador.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Sheffield Wed 0-1 (h), Derby 2-0 (b), Forest Green Rovers 0-1 (b), Fleetwood 1-2 (h), Exeter 1-2 (b)
FFVFV
Bästa målskyttar
Jesurun Rak-Sakyi – 9
Miles Leaburn – 6
Corey Blackett-Taylor – 6  

Poshs fem senaste ligamatcher: Plymouth 5-2, Morecambe 0-3 (b), Fleetwood 1-0 (b), Bolton 0-5 (h), Forest Green 0-2 (b)
VVFFV
Bästa målskyttar
Jonson Clarke-Harris – 18
Jack Taylor – 5
Kwame Poku – 4

Avspark: 20.45
Följ matchen på: CharltonTV

UP THE ADDICKS!!!!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-02-28 14:49:29
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson