Lagbanner
Nyförvärv #2! – & Ben Amos lämnar
Den nya burväktaren har anlänt.

Nyförvärv #2! – & Ben Amos lämnar

Det andra nyförvärvet inför säsongen landade vid lunchtid och det var inte helt oväntat målvakten Craig MacGillivray som stod leendes framför fotografen på hemsidan.

Ja det är väl framför allt på målvaktsfronten som det florerat rykten de senaste dagarna. Ben Amos velande om att skriva på nytt kontrakt har dragit ut på tiden och precis som helgens nyheter avslöjade blev han under förmiddagen klar för seriekonkurrenten Wigan Athletic. 31 åringen avslutar därmed sin andra sejour i klubben och lämnar en stark säsong bakom sig. Amos anlände på ett två års kontrakt inför säsongen i Championship och blev där placerad som andraval bakom Dillon Phillips. Konkurrensen försvann dock inför kontraktets andra år när Phillips drog till Cardiff och då var det inget snack om att Amos var förstaval. Han stod samtliga 46 matcher i serien och plockade näst flest poäng av samtliga spelare i poängligan men trots detta föll alltså valet på att röra på sig. Spekulerar man fritt kan en anledning till det vara att Amos är uppväxt i Macclesfield (söder om Manchester) och har spenderat tid i lag som Crewe, Man United, Oldham, Bolton och nu då blir det Wigan. Samtliga uppräknade lag ligger i eller i närheten av Greater Manchester och det gör det ganska tydligt att Amos har ett gott öga till den delen av ön. Samtidigt ska det vara med i beräkningarna att Wigan har rett ut sina problem utanför plan under våren och nu ser att bygga upp för att bli den värdiga ligakonkurrent som de förtjänar att vara. Lycka (men inte allt för mycket) till, Ben!

Som supporter var det sedan skönt att ersättaren välkomnades bara någon timme efter Amos sorti. Craig MacGillivray ansluter från, en annan seriekonkurrent i, Portsmouth och har skrivit på för två säsonger med the Addicks.

Den nu 28 åriga (född 1993) skotten inledde sin tidiga karriär i Harrogate Railway Athletic och förbytte sedan detta med att ta sina första seniorkliv i Stalybridge Celtic och Harrogate Town. Detta följdes upp med två olika League One-gig med Walsall (2014-2017) och Shrewsbury (2017-2018). I de båda klubarna förblev speltiden skral men det skulle det bli ändring på när MacGillivray 2018 skrevs över till Portsmouth. På Fratton Park har det hunnit bli tre hyllade säsonger med 112 spelade matcher för klubben och där höjdpunkterna troligtvis har varit EFL Trophy-vinsten 2019 och att han så sent som denna säsong blev framröstad till Portsmouths bäste spelare för säsongen 20/21.

Att MacGillivray känns som ett pålitligt och ruinerat kort till ersättare för Ben Amos råder det ingen tvekan om. Han har gjort sig ett namn som en av divisionens bästa målvakter och han kändes som det givna spåret att röra sig på om nu Amos skulle välja att lämna klubben. Macgillivray har medgett att blandningen av att spela på ett kokande the Valley, klubbens ambitioner och samtalet med en positiv Nigel Adkins var det som gjorde hans beslut i processen lättare. Han säger själv så här om sina känslor inför övergången: "I'm over the moon. As soon as I heard Charlton were interested, there were other opportunities that arose but I knew wanted to come to this football club. You just have to look at the size of it, its history, that ticked all the boxes for me." 

“When I met the gaffer here, we got on like a house on fire. His ambitions of what he wants to achieve literally match what I want to achieve at this football club. He’s a very positive guy, which I think is really important. I think we’ll have a really good relationship, and hopefully it will stand us in good stead.”

Ägare Thomas Sandgaard fyllde i med sina tankar om klubbens andra värvning: “I am very pleased we’ve been able to bring in a goalkeeper of Craig’s quality. He has shown over the last few seasons just how good he is, so I’m looking forward to watching him in a Charlton shirt.”

Välkommen, Craig!

COYA   
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2021-06-28 22:40:56
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson