Lagbanner

Mikkel Beck - Historiska floppar del 1

Genom åren har en hel drös "floppar" spelat för Derby County och just den här veckan presenteras sju av dem - en varje dag. Dessa spelare är inte de enda flopparna och kanske inte heller de värsta, men de "förtjänar" alla en närmare presentation.

Nittonfaldigt landskampsmeriterade, kungen av pagefrisyrer, Mikkel Beck kom till Derby från Boro med 31 mål på 85 matcher i bagaget. Vad Middlesbrough, men inte Derby, hade insett var att den gode Mikkel hade gjort sitt i engelsk fotboll. Beck sprang och sprang fram och tillbaka över planen, men lyckades nästan alltid hamna på den plats bollen inte var på.

Beck, en av Jim Smiths klart sämsta värvningar, kunde inte matcha sitt målsnitt på 0,36 från Boro-tiden, utan landade på 0,14 för Derby County. Med sina tre mål på 21 framträdanden i Derbys färger går han till historien, tyvärr inte som målkung, utan snarare en av de slags "kungar" som behandlas i sådana här artiklar.

Han lånades ut till Forest, QPR och Aalborg och gjorde ganska bra ifrån sig för de två sistnämnda, men dansken var trött på det mållösa livet i Derby och hade ingen lust att spela för klubben när Smith hämtade tillbaka honom. Till slut lyckades någon smart i Derbys styrelse, eller kanske snarare Mikkels agent, övertala (lura?) franska Lille att köpa honom för samma summa som Derby en gång betalat för honom - en halv miljon pund. Efter bara fyra framträdanden i Lilles reservlag (alla som avbytare) insåg även Lille att Beck kanske gjorde bäst ifrån sig i danska ligan och lånade även de ut honom till Aalborg där vi idag (om vi nu skulle vilja) kan se honom spela.

Jens Hallberg2002-10-28 10:00:00

Fler artiklar om Derby