Lagbanner

Derek Hales - Historiska floppar del 3

Genom åren har en hel drös "floppar" spelat för Derby County och just den här veckan presenteras sju av dem - en varje dag. Dessa spelare är inte de enda flopparna och kanske inte heller de värsta, men de "förtjänar" alla en närmare presentation.

Onsdagens flopp spelade för Derby County i mitten av 70-talet. Forwarden Hales lyckas med sina fyra mål på 23 matcher i alla fall slå Mikkel Becks målsnitt...

Några av er kanske kommer ihåg Hales som en giftig forward (jag är dock född 1980 så jag gör det inte!), men det var han tyvärr inte under sin tid i Derby! Det var under sin första tid som Charlton-spelare (186 mål!) som Hales gjorde sig ett namn. West Ham blev intresserade och köpte honom, bara för att åka ur högsta divisionen och det var nu som karusell Hales satte igång. Nyblivna mästarna Derby såg den forne målkungen som en naturlig förstärkning för att försvara sin titel. Hales stannade bara en säsong i Derby innan det bar av till Gillingham, och sedermera Charlton igen, utan någon större framgång den här gången.

Totalt spelade Hales för tolv olika managers, men säger i en intervju med Footie51 att alla har de lärt honom något. Dagens fotboll gillar han inte alls, "Det handlar bara om pengar nu för tiden", och han tilläger att det är "spelare som lagt av som borde få styra och ställa inom dagens fotboll".

Idag är Hales 51 år gammal och bor numera i Sittingbourne, Kent och jobbar som skuldindrivare. Hans son, Leigh Hales, var lärling i Charlton under 1998 till 2001 innan han skrev på för Dover.

Tidigare artiklar i samma serie:
Del 1 - Mikkel Beck
Del 2 - John Harkes

Jens Hallberg2002-10-30 08:00:00

Fler artiklar om Derby