Lagbanner

Martin Kuhl - Historiska floppar del 5

Genom åren har en hel drös "floppar" spelat för Derby County och just den här veckan presenteras sju av dem - en varje dag. Dessa spelare är inte de enda flopparna och kanske inte heller de värsta, men de "förtjänar" alla en närmare presentation.

Sällan har Arthur Cox haft mer fel än när han uttalade sig om sitt nyförvärv till Derbys trupp med orden: "han är den sista pusselbiten". Martin Kuhl var inte den sista pusselbiten och om han nu var det, så var det i så fall något fel på pusslet, för "den sista pusselbiten" passade inte.

Kuhl kom från Portsmouth 1992 med ett högt anseende, ett anseende som kraftigt försämrades under Derbytiden. Han lämnade klubben ett par år senare till supportrarnas stora glädje, men hann faktisk med att vara kapten för laget. Kuhl lämnade laget ungefär samtidigt som Arthur Cox ersattes av Jim Smith.

Jag vet att han var (faktisk är, Kuhl spelar numera för Aldershot i Conference) mittfältare men ett målsnitt på 0,02 mål per match är riktigt, riktigt dåligt! Man kan till exempel göra en jämförelse med Tomas Brolin under hans Leedsperiod - grabben från Glada Hudik hade under sitt livs värsta period som fotbollsspelare (Crystal Palace-tiden borträknad) ett målsnitt på 0,21. Att jämföra Kuhl och Brolin är visserligen ungefär som att jämföra mjölk med champagne, men ni förstår säkert vad jag menar.

Tidigare artiklar i samma serie:
Del 1 - Mikkel Beck
Del 2 - John Harkes
Del 3 - Derek Hales
Del 4 - Nick Pickering

Jens Hallberg2002-11-01 08:00:00

Fler artiklar om Derby