Lagbanner

Steve Wicks - Historiska floppar del 6

Genom åren har en hel drös "floppar" spelat för Derby County och just den här veckan presenteras sju av dem - en varje dag. Dessa spelare är inte de enda flopparna och kanske inte heller de värsta, men de "förtjänar" alla en närmare presentation.

1979 kom Wicks till Derby med goda rekommendationer i bagaget, men Tommy Dochertys nyförvärv fick bara vara kvar i klubben i åtta månader. Varför? För långsam, för klen, men framför allt för att han inte kunde nicka, något som vanligtvis anses vara en bra egenskap för en mittback. Dessa egenskaper utvecklade han först senare under sin fotbollskarriär.

Som pojklagsspelare var Wicks forward och gjorde bland annat 20 mål på 25 matcher under en säsong, men i en turnering skolades Wicks om till mittback och där blev han sedan kvar. Efter att par bra säsonger i Chelsea kom han så till Derby. Om sin tid i Derby har han inte så mycket gott att säga: "When I left Chelsea I had the choice of going to West Ham, or Derby and I chose Derby as they were in the first division. I also had a lot of time for Tommy Docherty but after he left Derby it just wasn't the same. I didn't get on with Colin Addison and when the chance came to make a quick return to London with QPR I jumped at it!"

För större delar av fotbollsvärlden är Wicks ihågkommen som en bra fotbollsspelare, men för oss Derbyfans är han ihågkommen för vad han var - en flopp.

Tidigare artiklar i samma serie:
Del 1 - Mikkel Beck
Del 2 - John Harkes
Del 3 - Derek Hales
Del 4 - Nick Pickering
Del 5 - Martin Kuhl

Jens Hallberg2002-11-02 08:00:00

Fler artiklar om Derby