Lagbanner

Esteban Fuertes - Historiska floppar del 7

Genom åren har en hel drös "floppar" spelat för Derby County och just den här veckan presenteras sju av dem - en varje dag. Dessa spelare är inte de enda flopparna och kanske inte heller de värsta, men de "förtjänar" alla en närmare presentation.

1999 kom Esteban Fuertes till Derby County under pompa och ståt från Colon de Santa Fe. Prislappen låg på tre miljoner pund. Frälsaren som skulle göra Derby till ett fruktat lag i högsta divisionen med sina vassa avslut gjorde mycket riktigt mål i sin första match för klubben.

Trots att det inte går så bra i de efterföljande matcherna kan man se att Fuertes är en riktigt bra anfallare, det är bara en tidsfråga innan målen börjar rulla in. Det är bara ett problem. Argantinarens pass är förfalskat. Han har inte dubbelt medborgarskap. Han är bara en argentinare utan vare sig arbetstillstånd eller uppehållstillstånd.

Efter några mindre lyckade år i Lens och Teneriffa återfinner vi idag Fuertes i den argentinska klubben River Plate. Där kan han gott stanna.

Tidigare artiklar i samma serie:
Del 1 - Mikkel Beck
Del 2 - John Harkes
Del 3 - Derek Hales
Del 4 - Nick Pickering
Del 5 - Martin Kuhl
Del 6 - Steve Wicks

Jens Hallberg2002-11-03 08:00:00

Fler artiklar om Derby