Lagbanner

Inför Barnsley - Derby

Championshipläget blir sakta värre för Derby, som nu tar sig an formstarka Barnsley på bortaplan.

Ett mål på tre matcher och bara en poäng, kombinerat med väldigt blekt spel gör läget ganska oroande för oss Derbyfans. Formen sedan Wayne Rooney tog över hade ju annars tagit oss upp på det som kändes som tämligen säker mark. Nu är läget annorlunda efter skrala insatser och med två topplag som motståndare under den närmaste veckan.
Vår match mot Barnsley blev ju uppskjuten tidigare under säsongen och det var nog synd för vår form är usel, medan Barnsley otroligt nog är seriens bästa lag för närvarande. Hela sju raka vinster har tagit laget från en bottenplacering till Playoffposition. Det enda som talar för oss är väl att deras svit redan är makalös och statistiskt sett borde brytas snart.
Rooney har  kastat om i laget, men den rejäla omstuvning mot Cardiff i förrförra matchen får väl ses som en halvt uppgiven match redan på förhand för att vila flera nyckelspelare. Förhoppningen var ju därför ganska stor inför senaste matchen mot Coventry, när vi mönstrade ett lag som såg ut som vår bästa startelva. 
Tyvärr var det väl ingen som riktigt levde upp till sin normala prestationsnivå och frågan är vad Rooney tänker göra med laget nu. Det troliga är väl ändå att stommen av startelvan senast kvarstår, men med några enstaka förändringar.
En av få ljuspunkter den senaste tiden har ju varit unge Louie Watson som kommit in på mittfältet och visat strålande takter. Kan det kanske vara så att han nu får starta? Rooney har flera gånger deklarerat att han inte låter någon prestige styra vilka som får spela, utan ger man allt och visar att man har kvalifikationerna, då får man spela oavsett om man är en Academyspelare eller storstjärna.
Det är alltså tre matcher på bara sju dagar, så detta lär väl göra att det blir en del rotationer i laget, vilket gör startelvan svårtippad. Med tanke på Barnsleys form kan det bli en mer defensiv uppställning och jag ser gärna att Edmundson spelar. Han är värdefull även i anfallet vid fasta situationer.

Förslag på laguppställning
Roos
Byrne - Clarke - Wisdom - Edmundson - Buchanan
Watson - Knight - Shinnie - Jozwiak
Kazim-Richards 

Ola Carleke2021-03-09 19:28:46
Author

Fler artiklar om Derby