Lagbanner

Inför Barnsley - Derby

Dags för ett riktigt bottenmöte i Championship mellan två krislag. Derby har chans att lämna jumboplatsen till just Barnsley, men då krävs det seger i onsdagsmatchen.

Derbys förlustfria svit sprack, lite oväntat, i helgen i hemmamatchen mot Blackburn. Spelarnas fina vilja var som bortblåst, iallafall under den första halvleken och det var där man lade matchen. En sen spurt gav reducering till 1-2 och faktiskt ett skott i insidan av stolpen av comebackande målskytten Colin Kazim-Richards. En poäng hade inte suttit dumt med tanke på att de båda lagen framför också förlorade, men ny chans att lämna jumboplatsen kommer redan i onsdagsmatchen. Barnsley är precis tre poäng framför, men har klart sämre målskillnad. Laget har verkligen en svag säsong bakom sig och har bara skrapat ihop åtta poäng. Derby har ju faktiskt vunnit sina fem poäng plus tolv, som man dock blivit fråntagna som bekant.

Lagom till mötet med Derby får, inte helt överraskande, the Tykes manager Markus Schopp sparken efter hela sju raka förluster. Som Derbysupporter kunde man hoppats att det kunde väntat nån match till, för det har ju ofta visat sig att lag kan höja sig precis efter managerbyte. Vi får hoppas på annat denna gång.
Frågan är om manager Wayne Rooney vaskar om någonting efter den bleka insatsen senast. En som borde förpassas till bänken igen är vår polack Jozwiak, som får ut mindre och mindre av sin kapacitet. Nu kan han inte ens vara bollhållare längre, vilket han tidigare annars var bra på.
Båda våra normala spjutspetsar är tillbaka efter skador och nu också i sådan fysisk status att de kan starta. Sam Baldock eller Colin Kazim Richards på topp? Svaret är givet för Derbysupportrarna. Kazim Richards måste ju helt enkelt få starta nu för att få bukt med vår måltorka.
Graham Shinnie brukar vara en av våra viktigaste spelare i sin defensiva mittfältsroll, men hade ingen rolig dag mot Blackburn. En mycket blek insats kryddad med ett gult kort, som därmed innebär att han är avstängd mot Barnsley. Kanske var det dags för lite vila för vår slitvarg.
Förhoppningsvis är Jason Knight spelklar igen och kan fylla den luckan. Knight har haft stora skadeproblem denna säsong, men har ändå hunnit visa vilken bra spelare han är och kommer bli en viktig kugge för laget om han får vara hel och får kontinuitet i matchandet.
Ryan Allsop, vår andramålvakt, är frisk igen, men lär får se sig förpassad till bänken igen eftersom Kelle Roos gjort det relativt bra de senaste matcherna. 

Förslag på laguppställning:
Roos
Byrne - Jagielka - Davies - Buchanan
Bird - Knight
Lawrence - Morrison - Sibley
Kazim
 

Ola Carleke2021-11-02 19:26:00
Author

Fler artiklar om Derby