Lagbanner

Inför Blackburn - Derby

Ännu en tuff bortamatch väntar för Derby, som fortfarande är på jakt i bottenträsket av Championship. Blackburn är motståndaren i tisdagsomgången.

Kunde den straffen vi borde fått ändrat matchutgången mot Bournemouth i lördags? Högst troligen. Wayne Rooney har öppet yttrat sin irritation över domarstandarden redan före denna match och han lär inte ha ändrat åsikt efter den. Stämplingen på Morrison var tämligen tydlig. Kanske var problemet att Morrisons fall var lite värre än nödvändigt och att det möjligen fick domaren att fria. Synd var det iallafall för en ledning mot ett Bournemouth som visat lite darrande form kunde gett oss iallafall en poäng.
Som tur var så förlorade Reading också. Däremot tog både Peterborough och Barnsley poäng, men dock bara en. Avståndet till säker mark förblir därför fem poäng, men nu med Barnsley framför oss.
Bortaplan har inte varit något vi uppskattat denna säsong och ett nytt möte mot ett topplag på bortaplan på tisdag kan väl bara sluta på ett sätt? Eller? Nja, faktiskt borde vi kunna stå upp bra mot ett Blackburn i rejält fallande form. Man låg till och med på direktuppflyttningsplats, men har därefter bara vunnit en match på de senaste nio. Vår form är inte 100 %, men trots fyra förluster på de senaste fem, så är vi ändå hyfsat med i alla matcher.

Match så här tätt inpå kan betyda rotation i startelvan och jag undrar om inte Ebosele nu får ta unge Ebioweis plats på mittfältet. Inte för att han gjort några dåliga matcher, utan för att han är ung och orutinerad, men nu fått starta två matcher och behöver vila. Han ser mycket lovande ut och påminner faktiskt en hel del om Ebosele i spelstilen. Ideliga utmaningar och ryck förbi motståndarna. Tycker dock att Ebiowei har bättre bollkänsla, men inte samma enorma snabbhet i steget som Ebosele. På minussidan har de gemensamt att de ibland gör väldigt enkla, konstiga misstag, men det lär väl bero på åldern och att man faktiskt gör enormt många försök under varje match.
Lee Buchanan låg däckad ett par gånger under matchen och brukar ju växla med Forsyth, som jag tror startar mot Blackburn.

             
              Craig Forsyth

I övrigt kan man tänka sig att Jason Knight nu är utvilad och klar för spel från start igen. Kanske det är motsatt läge för Morrison, som inte var särskilt pigg i lördags. Han och Colin Kazim Richards kan få komma in från bänken tidigt i andra halvlek och röra om i grytan.

Förslag på laguppställning
Allsop
Byrne - Davies - Cashin - Forsyth
Bielik - Bird
Ebosele - Knight - Lawrence
Plange

Ola Carleke2022-03-13 18:28:07
Author

Fler artiklar om Derby