Lagbanner
2022-04-30 16:00

Blackpool - Derby

Inför Blackpool - Derby County
Curtis Davies - stark kandidat till "Årets spelare"

Inför Blackpool - Derby County

Sista chansen för The Rams att bli av med bortaspöket när de under lördagen gästar Bloomfield Road i Blackpool.

Med nio raka förluster på bortaplan känns oddsen inte så stora att trenden skall brytas mot ett formstarkt Blackpool. Tennissiffrorna 6-1 blev det för The Seasiders i senaste hemmamatchen mot Birmingham City.

Om nu Wayne Rooney är den kompetente manager som på sikt skall ledas oss ur League One kan man självklart ställa vissa frågor. Det måste brustit någonstans rörande taktik och spelidé när laget inte ens klarat av ett kryss under nio raka matcher på främmande mark. Visst är det spelarna på planen som skall leverera men i bakgrunden finns det en manager med ansvar för det som bör ske i form av upplägg och att få ut det som är tänkt. Jag hyser en viss oro inför framtiden när det gäller Rooneys förmåga. I League One är spelet mer fysiskt och ger inte så mycket tid för att spela ”fin” fotboll. Dessutom kommer The Rams säkert möta lag som kommer att ”parkera bussen”, har Rooney den förmågan med sin taktiska kunskap att veta hur man luckrar upp sådant motstånd?

Rooney har fått mycket beröm, vilket han skall ha, för att under tiden i administration blivit talesperson till press och supportrar för Derby County. Ingen annan har klivit fram. Han har även fått beröm för att släppt fram ungdomar från akademin, men har han egentligen haft några alternativ.

I lördags mot Bristol City gjorde Rooney sex förändringar i jämförelse med startelvan mot QPR. Trotjänare på bänken som Rickard Stearman, Craig Forsyth och Louie Watson fick starta, möjligtvis som ett tack för att de alltid funnits till hands. Dessutom startplats till några ungdomar. Det föll väl inte så väl ut. Jag inbillar mig att vi inför vad som väntas nästa säsong bör denna säsong avslutas med positiva vibbar. Att gå in med tio raka bortaförluster är inget gott att ha i ryggen. Av den anledningen förväntar jag mig att Rooney avslutar säsongen med starkast möjliga startelva. I lördags fick han som sagt ge tack till vissa spelare och testa några ungdomar, för min del räcker det. Han har sedan en försäsong på sig att testa nytt.

Att Derby County nu får lämna The Championship är trist för båden staden Derby och alla supportrar. Inte för att jag tror att det korkas upp skumpa på vissa håll i England, men jag kan tänka mig att glädjen är stor hos vissa. Skogstrollsfansen lär jubla, men visst kommer de att sakna A52-derbyt. En viss ägare till en klubb i nordöstra England kan nog känna tillfredsställelse efter att jagat vår klubb i ett antal år. Får möjligen också ”gratulera” EFL till att äntligen lyckats. Minns ni den otroliga besvikelse som de visade när värderingen av Pride Park inte gav minuspoäng. Nu fick de hjälp av Derbys tidigare ägare som stack fortare än en avlöning och garanterade 12 minuspoäng.

Kan vi hoppas på en trevlig avslutning för vårt Derby County. Dels att avsluta med en bortaseger och dels att EFL godkänner den affärsplan vår eventuellt nye ägare presenterar. Då kan vi ta semester och verkligen se framåt nästa säsong.
 

Stefan Borg2022-04-28 16:48:07
Author

Fler artiklar om Derby