Lagbanner
Inför Burton – Derby
Paul Warne - pressad?

Inför Burton – Derby

45 omgångar kvar att gå på…

Förra säsongen kunde vi se Derby County på seriepyramidens tredje nivå för första gången sen mitten av 80-talet. Det blev en försmädlig sjundeplats efter att merparten av säsongen legat på kvalplats. Sjundeplatsen blev ett märkligt da-capo på den tabellplats som erhölls säsongen 1984/85 vilket då var den sämsta placeringen någonsin sedan Derby inledde sitt seriespel 1888. 1985/86 innebar starten på en snabb marsch uppåt vilket på två år innebar promoveringar till högsta nivån och några vettiga säsonger i slutet av 80-talet.

Efter två inledande förluster så här i säsongsinledningen kan man ju undra om det är möjligt att denna säsong anträda en lyckad säsong likt den 1985/86.
För alla som redan misströstar och tycker att säsongen inletts bedrövligt och redan nu börjar tvivla kommer här tröst! Inledningen på den säsong som ledde till en 3:e plats och promovering 1986 var minst sagt dålig. På de 8 första omgångarna vanns bara 2 matcher och laget var under sensommaren och tidig höst långt från toppstriden. Vi ska förstås tänka att samma sak kan hända denna säsong så att vi efter 46 omgångar får se vårt lag en division högre!

På skadefronten kan konstateras att Louie Sibley och Tom Barkhuizen fortsatt inte är tillgängliga. Nathaniel Mendez-Laing utgick förra helgen och stod över tisdagens match men är nu disponibel. Mendez-Laing är den snabbaste spelaren i truppen och behövs för att ge alternativ vid långbollar och skapa förvirring i motståndarförsvaren.
Snabbhet av det slaget och betydligt bättre passningsspel är ingredienser som snarast behöver implementeras. Mot Blackpool i tisdagens ligacupmatch saknades detta helt och hållet och laget blev utbuat av hemmapubliken när man vandrade av planen för halvtidsvila.

Manager Paul Warne har varit ärlig i kommentarerna under veckan och bland annat sagt att han tyckte det var en pinsamt dålig insats i tisdags och att många måste steppa upp flera steg för att få ordning på spelet. Detta inkluderar han själv och teamet han har omkring, enligt Warne. På olika bilder publicerade med Warne i fokus har han sett oerhört sliten och pressad ut så man undrar hur det står till med honom. Att vara manager tycks inte vara en sinekur.

Lustigt nog så var det Blackpool som två gånger om besegrat de två kombattanterna som under lördagen möts på Pirelli Stadium i Burton. Serieinledningen innebar en 0-2-förlust för Burtons del och i tisdags alltså en dito för Derby mot The Seasiders. Derby förlorade seriepremiären mot Wigan och Burton i ligacupen i tisdags mot Leicester. Det är alltså två lag som hittills kammat noll på fyra försök. Jag hoppas att startelvan blir ungefär lik den som ställdes på benen förra helgen även om den innebar en 1-2-förlust.

Möjlig startelva
Wildsmith

Bradley
Cashin
Nelson
Forsyth

Hourihane
Bird
Smith
Ward

Mendez-Laing
Collins   
 

Torbjörn Karlsson2023-08-11 21:10:00
Author

Fler artiklar om Derby