Lagbanner

Inför Carlisle - Derby

Derby ska försöka rida på den positiva vågen efter segern i EFL Trophy i tisdags, när man nu möter Carlisle i League One.


Skadelistan i Derby är väldigt lång och det är tyvärr en hel del nyckelspelare som saknas. Max Bird och Liam Thompson t ex och förra helgen fick vi tyvärr lägga lagkaptenen och spelmotorn Conor Hourihane till denna. Nye anfallslånet John-Jules hamnade där precis före förra helgens match, vilket ju är väldigt synd eftersom han har den där kvickheten som vi saknar i anfallsspelet.
Positivt är dock att både Tom Barkhuizen och Louis Sibley gjorde comeback från start i veckomatchen mot Lincoln och visade väldigt fina takter och stod för lagets båda mål. Båda bidrar med speed och kreativitet framåt och det är väldigt välkommet just nu, när Derbys spel varit lite blekt emellanåt. 
Kane Wilson var också tillbaka efter en kortare skada och imponerade stort och blev Man of The Match. Wilson visade under försäsongen att han har en mycket hög potential. Han har förmågan att skapa chanser ur ingenting helt på egen hand. Han har fått en del chanser även i serien, men inte riktigt hittat samma flow och så kom då skadan. Kan han rida vidare på vågen från i tisdags kan han bli mycket värdefull för på sin högerkant, som ju egentligen verkade vikt för Joe Ward. Var är han då? Skadad…

                               
                                Kane Wilson

Bortaplan har funkat bra för Derby denna säsongen och vi får väl hoppas på en fortsättning när man möter Carlisle. Burton och Peterborough har besegrats i stor stil, medan det blev noll borta mot Bolton, men det skyller vi på domaren, som ju fick se sin dömda utvisning på målvakten Joe Wildsmith bli tillbakadragen i efterhand.
Carlisle har inte haft nån lysande start på säsongen och har bara en seger cupmatcherna inräknade. Formkurvan pekar dock uppåt med fem poäng på de senaste tre matcherna, men visst borde Derby ha en god chans att befästa sin fina bortastatistik.


Förslag på laguppställning

Wildsmith
Wilson - Cashin - Nelson - Forsyth
Sibley - Smith - Fornah - Barkhuizen
Waghorn - Mendes-Laing

Ola Carleke2023-09-22 19:59:00
Author

Fler artiklar om Derby