Lagbanner

Inför Coventry - Derby

Derby kämpar vidare, både på och utanför planen och ställs på lördag inför en tuff uppgift borta mot sensationslaget Coventry.

Derby har nu spelat fyra matcher i rad utan förlust och spelet känns allt stabilare. Sakta, men säkert börjar vi närma oss lagen framför och förhoppningen om att vi kan klara nytt kontrakt trots tolv minuspoäng lever. Sedan återstår att se om det blir fler eller färre poäng när överheten har sagt sitt.
Trots de fyra förlustfria matcherna är det inte idel glada miner i Derby. Mot Preston hade vi våra chanser att avgöra och senast mot Luton var det bara klumpighet som gjorde att vi inte vann. 
Målvaktsfrågan har varit aktuell hela säsongen. Först för att tippade förstamålvakten - erfarne David Marshall - blev sidsteppad och Kelle Roos istället la beslag på förstahandskarna och nyförvärvet Ryan Allsop andra. När så Roos blev avstängd gjorde Allsop så bra ifrån sig att Roos förblev avbytare. Efter matchen mot Luton blir det intressant att se vad Rooney gör efter målvaktstavlan i slutminuterna som kostade oss segern. Vi har ju klagat på Roos oförmåga att ta hand om höjdbollar. Han blir ofta passivt stående kvar i buren istället. Ironiskt att det var precis det Allsop borde gjort i den 85:e minuten. Då hade vi haft segern klar.
Till Allsops (och Rooneys) försvar ska man väl ändå nämna att han har gjort flera kvalificerade räddningar i sina tidigare matcher och kanske inte ska hängas för ett misstag, men kanske Rooney tar detta som en förevändning att få ta tillbaka den som han före säsongen valde som förstemålvakt.

Roligt annars i matchen mot Luton att vår käre lagkapten Tom Lawrence visade fina takter och var bra även utöver målet han gjorde. Två saker måste han ju dock förändra: 
1. sluta skjuta i alla, precis alla, lägen
2. behärska humöret.
Han har ett fantastiskt skott och motståndarna fruktar det säkert. Detta innebär att de ibland glömmer hans medspelare, som fler än en gång stått och väntat på passning medans Lawrence projektil håller på att lämna stadion.
Som lagkapten måste man visa vägen för lagkamraterna och inte tappat huvudet när det går lite emot en. I lördags var det dags igen för ett bråk, där Lawrence var inblandad i slutet av matchen.

                        
                                       Tom Lawrence

Matchens lirare var nog ändå Jason Knight, som ju förutom ett otroligt slit också har en härlig förmåga att på egen hand dra upp anfall och skapa lägen. Han var den som serverade Lawrence och sedan den som stänkte in 2-1.
Vår måltorka kan kanske botas med comebackande Colin Kazim-Richards. Efter två inhopp borde han kunna vara redo för start nu.

Coventry, som tog sig tillbaka till Championship förra säsongen, har överraskat stort, men siktar högt efter några tuffa år, både sportsligt och ekonomiskt. Så sent som säsongen 2017-2018 spelade man i League Two t ex. 
Hemmamatcherna är sedan mars tillbaka på Ricoh Arena, eller som den nu heter Coventry Building Society Arena, efter två år av hemmaspel i Birmingham. Laget ligger på en Playoffplats, men har vacklat lite i form och tappade senast ledning till förlust mot Preston. Lagets toppmålskytt är svenske Viktor Gyökeres som redan gjort hela nio mål. 
Annan bekanting i laget är “vår” Martyn Waghorn, som dock har krutet lika blött som hos oss - ett mål hittills bara.

Förslag på laguppställning:
Roos
Byrne - Jagielka - Davies - Forsyth
Bird - Shinnie 
Knight - Morrison - Lawrence
Kazim

Ola Carleke2021-10-22 14:57:37
Author

Fler artiklar om Derby