Lagbanner

Inför Derby - Birmingham

Nu är goda råd dyra för Derby, som dalat ner till precis ovanför nedflyttningsstrecket och här har ännu en måste-match mot bottenkollegan Birmingham.

Läget är verkligen akut för Derby och det är något man inte trodde för ett par månader sedan, när nye managern Wayne Rooney såg ut att ha fått ordning på Derby. En långtidsskada på spelmotorn Krystian Bielik och därefter en svit på tolv matcher med bara en seger gör att vi nu är nära det man snackat om, men ändå inte riktigt trott - nedflyttning till League One.
Vi har just nu ett lag utan någon riktigt ledare och ett lag utan någon målskytt och då kan man ju förstå varför vi hamnat där vi är. Om vi skulle klara oss kvar kan man undra kring vilka spelare vi skulle bygga det lag, som enligt den nya ägaren (är det klart?) ska kämpa i Champions League inom en inte alltför avlägsen framtid. Kan det faktiskt vara så att vi behöver ramla ur för att få tid att bygga från grunden? Vi har ju flera väldigt lovande akademispelare, som fått hoppa in i laget och i League One skulle de flesta bli startspelare förmodligen. Kombinera detta med 3-4 rutinerade mannar, så kanske det kunde bli bra.
Det som är konstigt är att det inte höjts några röster om Wayne Rooneys avgång trots de eländiga resultaten den senaste tiden. Sedan kan man förstås fråga sig om någon annan kunde gjort det bättre med det materialet vi har.
Självklart önskar undertecknad inte en degradering trots allt. Denna skrämsäsongen räcker nog för att alla ska inse att det är dags för en omstart. Tyvärr känns det som att detta sagts ganska många gånger sedan vi åkte ur PL utan att någon stabilitet i sikte för det...
Vi ska vara väldigt tacksamma att Boro gjorde en bra insats mot Rotherham i onsdags och gör att läget är oförändrat inför lördagsomgången - Derby är fyra poäng före Rotherham, som har två matcher till godo. Rotherham spelar borta mot formstarka Barnsley, så en seger för Derby skulle kunna vara nådastöten för Rotherham, som har ett betydligt svårare avslutningsschema än Derby dessutom.
André Wisdom fyllde på Derbys digra skadelista senast, men lämpligt nog var låne-Edmundsson precis spelklar och gjorde en mycket bra insats mot Preston.

Förslag på startelva
Marshall
Byrne - Clarke - Edmundsson - Buchanan
Bird - Shinnie
Roberts - Lawrence - Sibley
Kazim

Ola Carleke2021-04-23 11:45:00
Author

Fler artiklar om Derby