Lagbanner

Inför Derby - Brentford

Säsongen går in i sin absoluta slutfas och Derby stöter på ännu ett topplag där bara seger räknas om det ska finnas en teoretisk chans att nå Playoff.

Förlusten mot West Bromwich senast var tyvärr väntad och spräckte därmed Derbys svit på matcher utan förlust. Det stannade på fem stycken. Anmärkningsvärt var att man för tredje gången på de senaste fyra matcherna fick en spelare direktutvisad och avstängd tre matcher. Trodde vi, men Derby överklagade utvisningen och fick rätt. Det är helt rimligt eftersom Louis Sibley ju blev satt i en bensax och bara försökte komma loss. Väldigt skönt för Derby och unge Sibley, som vuxit enormt under våren. 
Tom Lawrence lyckades ju med konststycket att se rött (i dubbel bemärkelse...) efter matchen var slut. Han är dock tillbaka till denna match, vilket är en rejäl boost för ett Derby med stort manfall. Waghorn är t ex  fortsatt avstängd och spelare som André Wisdom, Jack Marriott och troligen Duane Holmes är alla skadade. Den sistnämnde blev utbytt redan före paus i onsdags och lär inte vara spelklar.

                         
                            Tom Lawrence

Derby avslutade matchen mot WBA med hela sju tonåringar och en debutant på planen och det håller så klart inte när man spelar mot ett topplag i Championship. Det var också orutin som gav West Bromwich det avgörande 2-0-målet. Vänsterbacken Lee Buchanan sprang på sin egen målvakt som redan fångat bollen, men som då tappade balans och boll ut över linjen. På den efterföljande hörnan tappade Morgan Whittaker markeringen helt och matchen var därmed förlorad. Synd för unge Buchanan, som annars var riktigt pigg och fick in ett par bra inlägg från sin ytterbacksposition.
Faktumet att vi stod med ett så ungt lag på planen ska dock inte ses som en kritik mot manager Philip Cocu. Tvärtom är det en styrka han visat upp, att våga slussa in akademispelare i A-laget och när nu skador och avstängningar slagit hårt mot laget, så var det ett helt normalt alternativ. Trots att det känns som att hoppet om Playoff minskade rejält, så var det ändå väldigt trevligt att se ett så ungt Derby och känna hopp inför framtiden.
Förlusten gör att avståndet till Cardiff på den sista kvalplatsen fortfarande är tre poäng, men både Swansea och Preston smet förbi the Rams i tabellen. Bra ändå att man då, förutom Brentford också har huvudkonkurrenten Cardiff att möta. Svår match, men en chans att plocka in försprånget.
Brentford är seriens starkaste lag just nu och har hela sex raka segrar bakom sig och har bland annat vunnit mot både Fulham och West Bromwich. Senast låg man dock under mot Charlton till en kvart före slutet om man nu kan hoppas att det tyder på en liten mattning.

Förslag på laguppställning
Hamer
Bogle - Evans - Clarke - Buchanan
Knight - Rooney - Bird
Sibley -Martin - Lawrence

Ola Carleke2020-07-10 20:44:00
Author

Fler artiklar om Derby