Lagbanner

Inför Derby – Bristol Rovers 

Fler vinster behövs för att haka på toppen. Kan Derbymanskapet sätta fart så att det händer?

Idag tar Derbymanskapet emot Bristol Rovers på Pride Park Stadium. Derby ligger med 21 poäng på 10:e plats, att jämföras med bortalagets 14:e plats, en poäng efter Derby. Om The Rams hemmafacit kan konstateras att det är där målen görs och släpps in. Tio av totalt femton seriemål har gjorts på Pride Park Stadium. Tyvärr så har hela åtta mål släppts in på hemmaplan vilket är dubbelt upp jämfört med bortaplan.

Derbys senaste match innebar 0-0 mot Exeter. Insatsen från Derbymanskapet lämnade mycket att önska. Det kändes både ostrukturerat och oinspirerat trots hemmaplan. Faktum är att jag tyckte att Exeter var det bättre laget merparten av matchen. Likadant var det omgången dessförinnan borta mot Ipswich. Där syntes riktigt stor skillnad till topplagets fördel och Ipswich 1-0-seger var i underkant.

Derbys manager Paul Warne har, förutom dessa två tveksamma insatser, ytterligare en del att fundera på inför Roversmatchen. Han måste avstå James Chester som på sistone fått mycket speltid, Curtis Davies som måst göra ett mindre ingrepp i ett knä samt Tom Barkhuizen och Jason Knight som båda är borta upp till en månad.

Positivt är att James Collins är tillbaka efter sin avstängning. Jag hoppas verkligen att Warne kör med två renodlade forwards i form av Collins och danske William Osula. Denne 19-åring såg ju ut som en fantastisk striker för två veckor sedan då han stod för två underbara mål. Sedan dess har det gått trögare med inget gjort mål varken för honom eller för den delen någon annan spelare.

Jag hoppas också att det blir en fyrbackslinje med Korey Smith till höger och Hayden Roberts till vänster med Eiran Cashin och Craig Forsyth i mitten. Jag känner mig alltmer tveksam till om Richard Stearmans kompetens. Jag trodde denne mittback skulle räcka till på tredje nivån i seriesystemet, men det går trögt för honom när han väl får chansen.

Joe Wildsmith är en habil målvakt och han förväntas fortsatt skrivas in i startelvan. Jag hoppas att det för Lewis Dobbin finns plats i startelvan. Louie Sibley får inte ut mycket av sitt spel och jag tror att Dobbin som en offensiv mittfältare för närvarande gör större nytta för laget. 

Vi får hoppas att Warne får igång sitt lag så att bättre inspiration och kanske rentav lite linjer i spelet kan skönjas idag!

Möjlig startelva:
Wildsmith

Smith
Cashin
Forsyth
Roberts

Mendez-Laing
Bird
Hourihane
Dobbin.

Collins
Osula
 

Torbjörn Karlsson2022-10-29 12:45:00
Author

Fler artiklar om Derby