Lagbanner
Pride Park Stadium, 2021-02-23 20:00

Derby - Huddersfield

Inför Derby County - Huddersfield Town

Inför Derby County - Huddersfield Town

Kommer Derby County åter på vinnarstråket när tidigare gumsar kommer på besök till Pride Park?

Visst är vi lite nyfikna på hur det skulle låta på Pride Park när Duane Holmes och Rickard Keogh gör ett återbesök, nu med sitt nya lag Huddersfield Town. Holmes som knappast nådde de flesta Ramshjärtan och vår tidigare kapten som definitivt inte agerade som en sådan vid fylleslaget som resulterade i en bilkrasch. Vad tror ni, applåder eller burop?

The Terriers kändes som en munsbit före helgen, de hade inte vunnit en match under 2021. Men efter en storseger mot Swansea City i lördags har de säkert fått råg i ryggen för ytterligare skalper. Det är väl det som beskriver The Championship – inget resultat skall man egentligen inte bli överraskad av. De två senaste matcherna lagen emellan på Pride Park har slutat med delad pott, kan Rooneys taktiska kunnande ändra på det?

Vi såg en bättre insats av Derbyspelarna i fredagsmatchen mot Watford än i mötet mot Wycombe Wanderers, främst under andra halvlek. Precis som tidigare under säsongen var vi värda mer poäng än utfallet. Visst hade vi möjligheter att göra mer än ett mål. Det märkligt underkända målet i slutet av första halvlek genom Colin Kazim-Richards fick mig att åter skaka på huvudet. Watfords målvakt springer in i Andre Wisdom och får frispark. Domarnivån är tyvärr bedrövlig i The Championship, vilket även bekräftats av tidigare domarchef i en radiointervju. Men så är läget, inte mycket vi kan göra åt det.

Det var med en viss förväntan vi fick se lånet Patrick Roberts från start, speciellt efter hans två tidigare pigga inhopp. Tyvärr fungerar hans dribblingar och närkamper enbart mot klena spelare, han väger på tok för lätt. Lite som jag upplevde Holmes under hans tid hos oss. Martyn Waghorn fick i fredags byta kant och inte blev det någon annorlunda insats från honom. Jag kunde räkna till två inlägg från vänsterkanten som båda landade vid höger hörnflagga, dessutom ett hyfsat friläge där hans lobb landade på läktarplats. Visst finns det en förväntan ett en spelare som Waghorn med sin gedigna erfarenhet och rutin kan leverera bättre. Kommer han knyta näven i byxfickan och visa annat gry…..vi lär få se.

Matt Clarke lär vara tillbaka på tisdag, vilket säkert ökar stabiliteten i fyrbackslinjen. Tycker dock att lånet från Glasgow Rangers, George Edmundson, gjorde en habil insats under Clarkes frånvaro. Jag räknar också att vi åter får se Lee Gregory från start, är tämligen säker på att Rooney väljer starta med två strikers. Det gäller även Kamil Jozwiak som har höga förväntningar på sig, tyvärr har han lite svårt med det brittiska vinterunderlaget men jag tror att han behöver vänja sig genom att få spela. Jag är övertygad om att när det lossnar för vår polske landslagsspelare, kommer det lossna rejält.

Till slut – jag är inte bekväm när tidigare Derbyspelare gör mål på oss. Denna säsongen har vi sett Bradley Johnson och Will Hughes (och möjligen någon mer, som jag förträngt)– jag tycker det räcker nu!


Förslag på startelva;

David Marshall
Nathan Byrne, Andre Wisdom, Matt Clarke, Lee Buchanan
Kamil Jozwiak, Graeme Shinnie, Max Bird, Jason Knight
Colin Kazim-Richards, Lee Gregory

Bänkplats till;

Kelle Roos, Louie Watson, Craig Forsyth, Louie Sibley, Kornell McDonald, Martyn Waghorn, Beni Baningime, Patrick Roberts, George Gudmundson

 

Stefan Borg2021-02-22 20:22:07
Author

Fler artiklar om Derby