Lagbanner
Pride Park Stadium, 2022-02-08 20:45

Derby - Hull City

Inför Derby - Hull
Kan vår gigant, Curtis Davies, leda sin försvarslinje till att hålla nollan när han ställs mot forna lagkamrater.

Inför Derby - Hull

Wayne Rooneys mannar får möjligheten att vända en negativ trend till trepoängare när Hull City gästar Pride Park på tisdag kväll.

Det ser ut som det kommer att handla om Peterborough, Reading, Barnsley och Derby i kriget om en plats i The Championship kommande säsong. Cardiff City ingick tidigare i en kvintett men efter byte av manager har de kvicknat till och poängmässigt dragit ifrån de fyra lagen i botten. Om The Rams skall hinna ifatt de få räddningsplankor som är kvar bör det bli vinst mot Hull. En poäng av nio möjliga i de tre senaste matcherna duger inte. Man kan dock inte klaga på spelarnas kämpande, det har mer varit individuella misstag som sker då och då som gett poängtappen.

Nu påverkas självklart Derbys möjligheter av fortsatt transferembargo och tvingande spelarförsäljningar. Lägg där till skador på etablerade spelare som Colin Kazim-Richards och Kamil Jozwiak som båda lär vara borta åtminstone en respektive två månader samt avstängningar på Rickard Stearman och Ravel Morrison. Dock tror jag inte att den sistnämndes frånvaro påverkar laget negativt. I allt detta har vi ändå ett ljus  -  Krystian Bielek är tillbaka. Två inhopp har det blivit efter exakt 12 månaders frånvaro och hans närvaro på planen har synts direkt. Att han sedan i återkomsten fick kvittera mot Birmingham kändes som en saga. Är det dags för en startplats på tisdag eller får det vänta till lördag när The Rams besöker sin nya fiende?

Rooney har visat att han är en fighter, inte bara på planen utan även i sitt ledarskap. Lyckas han med ”The great escape” har han ett CV som få, vilket han kan ha nytta av i sin framtida karriär som manager. Jag tror att det kan varit den möjligheten som gjorde att han avböjde att bli intervjuad till Evertonjobbet. Vem vet, just det jobbet kanske är ledigt inom ett år. Med så många spelare ur den grundtrupp av A- och U-spelare som försvunnit av olika anledningar har han en utmaning till varje match. Att han sedan fått ta på sig rollen som talesman för klubben till media i den rådande situationen Derby County befinner sig i är dock oerhört illa, hans tankar bör helt och hållet röra sig runt spelplan, startelva, etc.

Med Stearman avstängd efter ett klockrent rött kort har Rooney haft lite att fundera över när det gäller mittbackspositionen. Jag tyckte Lee Buchanan gjorde en habil insats mot Huddersfield och jag skulle bli förvånad om han inte tar platsen jämte Curtis Davies. Medelåldern på våra mittbackar sjunker då rejält! Craig Forsyth lär ta vänsterbacksplatsen, även om jag tycker han varit helt ur form. Ett annat alternativ är Festy Ebosele, men då får vi en lucka framför Nathan Byrne. Den skulle i och för sig kunna fyllas av Louie Sibley, spelaren som varit i Rooneys frysbox ett tag men fick chansen senast. Sibley som med lite bättre känsla i foten kunde blivit möjlig matchvinnare senast.

Det var intressant att läsa att vår tidigare ägare kravlat sig upp ur sin grotta och tagit ett initiativ som jag efterfrågat tidigare. Frågan är om inblandade parter accepterar denna lösning. Det ger faktiskt Derby County en möjlighet till att fortsätta sin verksamhet och öppnar för ny ägare. Min upplevelse är tyvärr att ett flertal av de inblandade i denna soppa verkar ha en agenda att möjligen likvidera klubben, så vi får avvakta och se vad som händer. En fråga som ställts av många är varför den tidigare ägaren hoppade av och satte klubben i administration. Var det supportrarnas planerade demonstration som fick ägaren att handla i affekt, det har ju hänt några gånger tidigare. Fråga Nigel Pearson, Paul Clement, Steve McClaren och även ett helt lag som i omklädningsrummet fick besked att solresan under ett uppehåll ställdes in efter en hemmaförlust. Möjligen ingen substans i mina tankar, men visst vore det intressant att få veta.

Nu verkar det att tre intressenter blivit två, Mike Ashley sägs hoppa av eller om det är någon form av taktiskt drag. Vi får hoppas att när (om) denna sörja retts ut att vi i alla fall har en intressent kvar som gör att vi har ett Derby County att supportera åren framåt.

Hull har tagit sig i kragen och tagit en hel del poäng. De har under januari bl.a. tvålat ditt Bournemouth på deras hemmaarena. Vi får tro att traditionen håller i sig och att The Rams ånyo tar en trepoängare mot The Tigers. Det som talar för vårt lag är att de jobbar tillsammans som en enhet och kan spelarna visa lite mer kyla i avslutningarna lär nätet rassla ett antal gånger. Vi får förlita oss på att vår manager har några knep för att komma genom Hulls bastanta försvar, varför inte se till att Ebosele får utmana sin back. Då lär det skapas tillfällen.

Möjlig startelva;

Ryan Allsop
Nathan Byrne, Curtis Davies, Lee Buchanan, Craig Forsyth
Liam Thompson, Max Bird
Festy Ebosele, Tom Lawrence, Jason Knight
Luke Plange





 

Stefan Borg2022-02-07 19:45:08
Author

Fler artiklar om Derby