Lagbanner

Inför Derby – Lincoln

Använd EFL Trophy till att lufta djupet i truppen!

I EFL Trophy kan ikväll – som en av många matcher – beskådas matchen Derby County mot Lincoln City.

English Football League Trophy är en årlig engelsk fotbollsturnering som är öppen för alla klubbar på nivå tre och fyra i den engelska fotbollspyramiden (EFL League One och EFL League Two), med tillägg av 16 U21-lag från Premier League och EFL Championship-klubbar sedan säsongen 2016–17. I det gruppspel som nu ska avverkas under hösten ställs Derby mot inte bara Lincoln utan även Notts County och Wolverhampton U21.

Det är inte helt lätt att veta vilket lag som manager Paul Warne kommer att sätta som startelva.

Ligaspelet är förstås förstaprioritet vilket gör att en del av de viktigare spelarna kommer att sparas. Ska vi tänka oss att Joe Wildsmith, Eiran Cashin, Nathaniel Mendez-Laing, Martyn Waghorn och Craig Forsyth får stå över ikväll? Jag tror att så blir fallet och möjligen 1 - 2 spelare ytterligare av de som spelade mot Portsmouth i lördags.

Spelet har för Derbys del under innevarande säsong sett tämligen tveksamt ut. Ytterst få perioder av bra spel har noterats, ofta är det med stor möda som poängen har inhämtats. Bortamatchen mot Peterborough är förstås ett lysande undantag.

Lincoln City ligger i samma serie som Derby och huserar just nu på en 9:e plats med 12 poäng inspelade vilket är två bättre än Derby i båda kategorierna.

Förhoppningar finns om att djupet i Derbys trupp kan få matchtempo i sig. Kanske Louis Sibley, Elliot Embleton och James Collins kan få 90 minuter i sig, Kanske de som inte brukar spela mycket överhuvudtaget kan få känna glädjen av att vara med i startelvan. Sådant kan komma till nytta i kommande seriematcher!
 

Torbjörn Karlsson2023-09-19 16:30:00
Author

Fler artiklar om Derby