Lagbanner

Inför Derby - Milton Keynes Dons

Upploppet av League One är påbörjat och Derby kämpar om en Playoffplats när man tar emot MK Dons på annandagen.

0-2 hit eller 2-0 dit. Det är så det sett ut för Derby den senaste tiden. Efter tre raka nederlag blev det äntligen en fullpoängare på långfredagen mot jumbon Forest Green. Man kan väl inte påstå att Derby imponerade. En straff och en rikoschett  bestod de två målen i, men vi har ju blivit bestulna på flera poäng tidigare och var värda att ha lite medflyt för en gångs skull.

I kampen om en playoffplats förblev situationen oförändrad eftersom både Bolton och Peterborough vann. Däremot tappade både Portsmouth och Wycombe poäng, så möjligen ser det ut att bli tre lag som tampas om två kvalplatser; Bolton, Peterborough och Derby. Just nu har alla tre 67 poäng, men Bolton har rnatch tillgodo. Det lär bli kamp in på målsnöret och vägen dit bör nog förses med en seger mot Milton Keynes Dons för jag tror att det kommer krävas fyra segrar i de sex slutomgångarna för att nå målet och då ska hemmamatcherna helst vinnas.
Spelschemat för Peterborough är klart svårare, med möte med både Ipswich och Barnsley. Derby har bara Sheffield W av topplagen att möta. Bolton tror jag tyvärr blir för svåra att nå. De har bara lag under topp 10 att möta och som sagt en hängmatch också.

MK Dons har haft en tung säsong och kämpar för att hänga kvar. Senast lyckades man kvittera på hemmaplan mot ett Portsmouth som fick klara sig med tio man redan i första halvlek.

James Chester gjorde startcomeback efter sitt flera månader långa skadeuppehåll och fick bilda mittbackspar med Cashin och det funkade riktigt bra. Troligt att de fortsätter där alltså.
Lagkapten Max Bird petades senast, men jag gissar att han får starta nu istället. Kanske Sibley bänkas och Jason Knight flyttas upp.
McGoldrick gjorde mot Forest Green sitt tjugonde mål för säsongen och det är ju ett fantastiskt facit. Han har ju inte bara ett bra målsinne utan en väldigt bra förmåga att hålla i bollen och hitta spelmöjligheter som inga andra (i League One) ser. Han serverade bl a James Collins en suverän långpassning, men inte helt oväntat, tyvärr, sumpade Collins detta superläge, som mot ett annat motstånd än jumbon kunde kostat oss segern.
Straffen satte Collins bra, men han är för mig annars en stor besvikelse. Dock fick han av experter en hel del beröm för sin slitande insats i denna matchen, men jag ser hellre någon annan på planen.

Förslag på laguppställning
Wildsmith
Smith - Chester - Cashin - Roberts
Bird - Hourihane
Mendez-Laing - Knight - Dobbin
McGoldrick

Ola Carleke2023-04-09 21:29:00
Author

Fler artiklar om Derby