Lagbanner

Inför Derby - Port Vale

Kan Derby ta sin tredje raka seger när Port Vale kommer till Pride Park på lördag?

Nye managern Paul Warne kunde inte fått en bättre start än den borta mot Cambridge förra lördagen. Bortaspöket försvann och laget visade en framåtanda som vi längtat efter. En del tråkiga likheter fanns kvar. Vi dominerade stort, men hade väldigt svårt att få in bollen. Skillnaden den här gången var att vi först blev bjudna av motståndarförsvaret på ett mål (istället för tvärtom) och att vi sedan stängde matchen i slutet istället för att få en nagelbitare in i slutsekunderna.

Detta kan vara goda tecken på att vi kanske är på rätt väg. Warnes trebackslinje signalerar ju ett litet offensivare spel och visst var det skönt för oss supportrar att se att vi var betydligt mer raka och direkta i vårt anfallsspel.
En som trivs med den typen av spel är James Collins, som ju haft så enormt svårt att få något ut att sitt slit. Nu fick han göra båda målen och det kan ju visa sig vara guld värt om vår potentielle målskytt får det att lossna.

Skadeproblemen är få. Det är bara porslinsfarbror David McGoldrick som kommer saknas. Korey Smith är tillbaka liksom Jake Rooney. Louis Sibley är det ett litet frågetecken för, men troligen sitter han på bänken.
I veckomatchen i Papa John´s Trophy vilades nästan hela startelvan från Cambridgematchen och det skulle förvåna stort om inte det blir samma manskap som får förtroendet mot Port Vale som mot Cambridge. De som inte vilade var Max Bord, Eiran Cashin och unge Evertonlånet Lewis Dobbin, som gjorde en strålande insats och stärkte sina chanser att åter få starta efter att bland annat ha gjort Derbys enda mål, vilket var Dobbins första för klubben.

                          
                                                       Eiran Cashin

Segern senast var den andra raka och vi skuggar lagen över playoffstrecket med en match mindre spelad.
Port Vale kvalade sig upp från League Two förra säsongen och ser ut att sikta på att hålla sig rätt sida det nedre strecket istället. De kommer med två raka förluster i bagaget till Pride Park.

Förslag på laguppställning för Derby:
Wildsmith
Chester - Davies - Cashin
Mendez Laing - Knight - Bird - Hourihane - Barkhuisen
Dobbin - Collins

Ola Carleke2022-10-07 15:30:33
Author

Fler artiklar om Derby