Lagbanner

Inför Derby - Sheffield U

Medan vi fans går i väntans tider fortsätter laget att jaga poäng för att kunna lämna sin jumboplats. Nu dags för hemmamatch mot Sheffield U.

Det är nu fyra månader sedan Derby försattes i administration och jakten på en ny ägare drog igång. Vi har blivit utlovade ett namngivande före jul och sedan innan nyår och nu är det denna veckan. Luttrade är bara förnamnet för oss Derbyfans. 
Trots allt finns det ett klart ljus i tunneln. Ryktet säger att det är två kandidater som återstår och det verkar trots allt som att klubben är väldigt, väldigt nära att bli räddad.
Sportsligt så har alla motgångar verkat blivit en sporre. Laget är mer sammansvetsat och visar mer kämpaglöd än på väldigt många år. Att lyckas klara ett nytt kontrakt med 21 minuspoäng verkade tidigare omöjligt. Med 13 poäng på de fyra senaste matcherna har det ändrat till ”svårt, men inte helt omöjligt”. Första steget är att kunna lämna jumboplatsen. Barnsley ligger fyra poäng före och finns alltså inom räckhåll.
Rooney har fått mandat att börja se om sin trupp och t ex ska en förlängning av vår oerhört viktige mittback Phil Jagielka vara klar. Däremot kommer inte Sam Baldock erbjudas förlängning, vilket inte är helt överraskande. Dock måste det betyda att andra anfallare är på gång in för vi har det väldigt tunt framåt. Unge Luke Planges fina form har ju därför varit en välsignelse för oss och han är nu en startspelare framför Colin Kazim-Richards. Den sistnämnde fick förtroendet från start i cupmatchen mot Coventry, men hade då inte alls samma inverkan på spelet som i matcherna tidigare som inhoppare.
Ravel Morrison lär också få fortsätta verka först i andra halvlek. Han har ju varit oerhört nyttig i samspelet med just Kazim i inhoppen.
Festy Ebosele då? Där hoppas jag däremot att man bryter mönstret och låter honom starta. Han är ett ständigt orosmoment för sin motståndare på kanten, där han gör det hela enkelt och utifrån sina förutsättningar; slå bollen utanför motståndare och kuta förbi!
Graham Shinnie och Louie Sibley är tillbaka efter Covidpaus, men lär nog få stanna på bänken.

Sheffield U har fyra raka segrar i seriespelet och kan bli en svårknäckt nöt för Derby, som dock flödar av självförtroende just nu.

Förslag på startelva
Allsop
Davies - Jagielka - Forsyth
Thompson - Bird - Knight - Jozwiak - Ebosele
Lawrence - Plange

Ola Carleke2022-01-14 07:03:00
Author

Fler artiklar om Derby