Lagbanner
Inför Derby - Sheffield W

Inför Derby - Sheffield W

Dags för Derby att bekänna färg hemma på Pride Park när topplaget Sheffield W kommer på besök i den tidiga lördagsmatchen.

Senast dessa lagen möttes var i den oförglömliga säsongsavslutningen 2020-2021. Kampen stod mellan fyra bottenlag om en plats som gav nytt kontrakt. Derby var verkligen nere i brygga, men lyckades klara 3-3 och nytt kontrakt medan Sheffield W blev jumbo och degraderade. Man kan ju så här i efterhand undra vad som hade hänt om vi hade blivit nedflyttade redan då. Hade mardrömmen från förra året kunnat undvikas?

Nog om det för nu är det trots allt positiva känslor runt laget. Någon utstakad räls tillbaka till Championship har vi dock inte hittat, men att vara med och kriga om Playoffplatserna i League One och med en stabil ekonomi i ryggen, så är man som luttrad supporter ändå väldigt nöjd.

Skador har drabbat oss ganska hårt, men till denna matchen kan det ljusna en del och särskilt hoppas vi att Nathaniel Mendez-Laing är tillbaka. Han är iallafall skadefri nu och har hunnit göra ett par träningspass enligt manager Paul Warne. Sugen på spel lär han vara eftersom han förra säsongen spelade i just Sheffield W, men inte riktigt fick det att stämma där. Desto bättre har det gått hos the Rams och hans ideliga attacker och ryck på kanten har varit väldigt betydelsefullt för laget.

Även vår försvarare Haydon Roberts kan komma till spel efter sin skada och jag hoppas och tror att han startar på sin vänsterbacksposition.
Jason Knight fick spelminuter senast efter sin skada och ger också tillbaka lite bredd i laget.
Tom Barkuizen har sakta arbetat sig tillbaka efter sin långtidsskada och bör nu vara mogen för en start.
Båda lagen är i bra form så det känns väldigt svårt att sia om resultatet. Sheffield W har tre raka segrar. Derby är obesegrade hela nio matcher i rad, men det inkluderar i och för sig två cupmatcher mot Newport och ett antal oavgjorda matcher.

                                    
                                                      Craig Forsyth

Skulle nedanstående bli vår startelva, så känns det som ett riktigt bra gäng och extra roligt att kunna konstatera att vår trogne Derbyspelare Craig Forsyth har vuxit ut till en klippa som mittback.

Förslag på startelva
Wildsmith
Knight - Cashin - Forsyth - Roberts
Bird - Hourihane
Barkhuizen - McGoldrick - Mendez-Laing - Collins

Ola Carleke2022-12-02 20:11:59
Author

Fler artiklar om Derby