Lagbanner

Inför Derby - Stoke

Besvikelsen är total efter Derbys senaste förlust mot jumbon Luton, när det nu,bara tre dagar är dags för fredagsmatch mot pånyttfödda Stoke.

Premiärmatchen för säsongen innebar en bortaseger mot fjolårets PL-lag Huddersfield, men därefter har det tagit stopp på bortaplan. Inför tisdagens match skruvades förhoppningarna upp en del eftersom jumbon Luton, helt ur form, stod för motståndet. Skulle det äntligen kunna bli en bortaseger igen?

Spelet var inte bländande, men i andra halvlek hade vi ett svagt grepp om matchen och när vi äntligen spräckte nollan i mitten av halvleken och mot ur form varande jumbon, så tänkte många nog att vi skulle säkra hem den första trepoängare på resande fot på ett halvår.

Men, detta är Derby County och då kan det alltid hända de mest märkliga ting. Tyvärr var det precis vad som skedde. Duane Holmes stod och beundrade utsikten innan han plötsligt kom ihåg att han befann sig på en fotbollsplan, men då var hans motståndare redan fri och kvitterade. Därpå följer ett antal klantigheter, som jag inte ens orkar repetera. När slutsignalen ljuder har vi 2-3 i baken och en man utvisad...

Laget är verkligen inte kapabelt att slåss på den övre halvan. Säsongen dog för mig och för många supportrar i tisdags. Det lilla hopp man haft att vi skulle kunna beta oss upp mot playoffstrecket försvann helt. Att vi inte heller tycks få in något endaste nyförvärv innan fönstret stänger på fredagar förstärker bara känslan av att det här kommer bli en väldigt svag säsong. Wayne Rooney lär slita sitt transplanterade hår och undra var han har hamnat tyvärr.

Stoke har harvat i botten, men hittat formen rejält på sistone och kan bli en svår nöt att knäcka för oss trots hemmaplan.

Vilka petas efter tisdagsmatchen? Max Lowe automatiskt efter sin oerhört klantiga utvisning. Tom Lawrence hade ett skott i underkanten av ribban, men visade annars upp sin, tyvärr numera, vanliga sida och uträttade inte ett dugg. Nu måste han väl ändå bänkas?! Chris Martin visade att han borde starta och jag hoppas att så blir fallet på träbenet Martyn Waghorns bekostnad. Jag misstänker att Curtis Davies kommer in från start och då istället för Clarke, som tyvärr inte alls håller måttet. Han var helt fel placerad vid Luton stora målchans i första halvlek och gick enkelt borta sig vid deras segermål.

Förslag på laguppställning

Hamer

Bogle - Davies - Wisdom - Malone

Holmes - Knight - Rooney - Bird

Martin - Marriott

Ola Carleke2020-01-30 18:06:49
Author

Fler artiklar om Derby