Lagbanner

Inför Derby - Wycombe

Wayne Rooney petad! Av Wayne Rooney… inför Derbys hemmamatch mot Wycombe.

Goda råd är dyra. Ja, det var ett tag sedan vi skrev det, så nu borde de vara svindyra för den enorma kräftgången fortsätter. Vi sätter diverse bottenrekord, som t ex att vara mållösa fyra matcher i rad. Eller att bara ha lyckats göra ett enda mål på hemmaplanen på hela säsongen. Eller att bara ha presterat ett endaste spelmål på hela säsongen. Det är inte utan att man får lite vibbar från skräcksäsongen 2007-2008 i Premier League, då vi bl a lyckades med konstycket att spela 32 matcher i rad utan vinst!
Nu är vi ju en division ner och kanske inte ska frukta att det skulle hända igen, men vi är riktigt illa ute och tippas redan av Bookmakers att åka ner i League One. Det var inte något man trodde när säsongen började, trots att alla visste att vi saknade en forward.
Så här långt får man ändå säga att vi spelmässigt borde haft flera poäng, men istället för att det äntligen lossnar, så verkar vi falla ihop. Senaste matchen mot Middlesbrough var skrämmande att se, trots att vi var väl med under den första halvleken. Skrämmande så tillvida att matchen bara försvinner från oss utan att motståndarna behöver göra särskilt mycket och skrämmande därför att ingen i vårt lag ser ut att bry sig. Var finns glöden och hatet mot att förlora?
Självklart spelar all turbulens runt omkring också in, men å andra sidan - när har det inte varit turbulens i Derby? Det man ändå hoppas nu är att ägarbytet blir definitivt klart snarast och att det därmed blir klart vem lagets nya manager kommer bli.
Frågan är då om det blir John Terry, Wayne Rooney eller någon annan. De två förstnämnda är de klara favoriterna bland alla gissare. Rooney lockade med detta uttalande före Boro-matchen:
"We will win games and we will start climbing the table. I can guarantee that."
Att han menar allvar visar han nu, när han deklarerar att han “petar” sig själv till matchen mot Wycombe. Själv användar han inte uttrycket “petar” utan menar att han bättre kan coacha laget på det viset, vilket låter rimligt. Kanske är det bra för laget, för Rooney har imponerat lika lite som de flesta övriga spelare. Det vi definitivt kommer att sakna är hans fot vid fasta situiationer.
Vi har pratat om ödesmatcher inför varenda omgång den senaste tiden, men nu får man väl ändå säga att det är det. Inte för att det kan bli värre tabellmässigt… Men en förlust mot Wycombe, som ju inte är ett lagnamn som inger respekt direkt (ursäkta alla ev Wycombefans) och som parkerar på nedflyttningsplats - det skulle vara förödande för den lilla självkänslan som finns kvar.
Vilka ska då spela mot Wycombe. Ja, några som inte startat och borde in i laget är Louis Sibley och Krystian Bielik tycker jag. Sibley har gjort flera pigga inhopp och visat lite av den spelaren vi såg i slutet av förra säsongen. 
Bielik var på väg tillbaka, men stoppades plötsligt av diffusa anledningar av den nya ledningen. “Vi ville satsa mer offensivt” var orsaken man angav i onsdags.
Nya Kazim-Richards borde också få chansen liksom Morgan Wittacker, som var bra i inhoppet mot Boro. 
Att inte prova andra spelare är ju tämligen märkligt om man ser resultatet vi fått hittills av de som fått ett otal chanser att visa att de är värda en startplats. Sedan gäller det så klart att hitta en balans och kontinuitet trots allt.

Förslag på laguppställning
Marshall
Byrne - Clarke - Wisdom - Davies - Buchanan
Knight - Bielik 
Jozwiak - Waghorn - Sibley

Ola Carleke2020-11-27 19:21:23
Author

Fler artiklar om Derby