Lagbanner
2022-09-17 16:00

Derby - Wycombe

Inför Derby - Wycombe
Eiran Cashin, The Rams unge mittback med lysande framtidsutsikter.

Inför Derby - Wycombe

På Pride Park möts ett lag med en positiv trend och ett med en negativ. Vi Ramssupportrar hoppas givetvis att lördagens match ger ett trendbrott för båda lagen.

Under en säsong på 46 ligamatcher kommer det självklart bli svängningar i prestationerna. Två raka förluster och kanske fler sker ibland men det bör inte få oss supportrar att slå på brandlarmet. Det som dock kan skapa en aning av oro är att laget under de inledande åtta matcherna, inte kunnat prestera en godkänd insats under två halvlekar. Passningsspelet och effektiviteten framför motståndarnas mål har tyvärr varit allt annat än godkänd. Försvarstalet har ofta varit att det är många nya spelare och en inte fullständig försäsong. Jag tycker att den bortförklaringen inte håller längre. Det vi dock kan ha i åtanke är att vid ett flertal lyckade säsonger genom åren har det faktiskt sett ut som det gör i september, för att i oktober och november verkligen kickstarta säsongen. Vi supportrar får hålla ut ett tag till.

Wycombe Wanderers har vi fått en speciell relation till de senaste åren. Som ni säkert minns ville deras ägare stämma Derby County efter brott mot FFP vilket i deras ögon var anledningen till Wycombes respass ur The Championship 2020/21. Hur den soppan reddes ut har dock inte offentliggjorts. Frågan är om deras ägare eldat på spelarna och de är extra taggade när de tar plats på Pride Park under lördagen, vi lär bli varse.

Rickard Stearman har gjort en fullgod insats under en period som mittback, men visst känns det tryggt och gott när Curtis Davies är tillbaka. Hans ledarskap ger ett extra lugn. Med en dåres envishet tar jag åter upp Jason Knight, min upplevelse är att hans förmåga och energi saknas på mittfältet. Frågan är om Liam Rosenior delar min uppfattning, i så fall måste han skola om någon annan spelare till positionen som högerback. James Collins fick äntligen sätta sin första strut i matchen mot Plymouth Argyle och visst var vi många som trodde på en ketchupeffekt, tyvärr har den inte infunnit sig men den som väntar på något gott…… De två andra alternativ som finns som nummer nio känns lite oerfarna och har heller inte förmågan att vara den starka uppspelspunkt som behövs under en match.

Vår interim manager Rosenior är helt oerfaren av att stå på egna ben och visst känns det som han verkligen är under upplärning. Spelidé, laguttagning och matchcoaching har i alla fall fått mig att klia mig i huvudet. Har vi råd med det om målet är The Championship denna säsong. Jag hade känt mig mer trygg med en erfaren manager. Nu vet jag att ni som läser detta säkert har annan uppfattning, men visst ska det vara så att vi har lite olika tankar. Erfarenhet i massor av spel i de lägre divisionerna har Wycombes manager, Gareth Ainsworth. Vi får se vem som vinner managerkampen på lördag.

Efter den mindre bra insatsen i tisdags mot Lincoln City skulle man kunna tro att Rosenior skulle röra om i startelvan. Problemet är att han inte har så många alternativ. Förhoppningsvis har vi åter James Chester och Korey Smith inom kort, vilket gör att han har fler spelare att laborera med. Jag ser enbart två positioner där Rosenior får göra ett val. Blir det Craig Forsyth eller Haydon Roberts som vänsterback och som ”tia” bakom Collins lär valet vara mellan David McGoldrick och Louie Sibley.

Vi supportrar är igång igen. Det är synpunkter hit och dit, vi lever med i matcherna och har nu fokus på allt annat än ägarfrågan. Vi har kvar vår klubb, vilket är det viktigaste och det kanske vi ska ha med oss det ibland för det var nära att det gick åt…..ja ni vet. Vilken tur att Quantumas föredragna golflirare från staterna till slut inte kunde genomföra affären, med tanke på vad som hänt honom efteråt. Så tack Mr Clowes att vi har en fotbollsklubb att hålla oss kvar vid, även om resultaten inte alltid går som vi vill.

Förslag på startelva;

Wildsmith
Knight – Davies – Cashin – Roberts
Bird – Hourihane
Mendez-Laing – McGoldrick - Barkhuizen
Collins
 

Stefan Borg2022-09-16 11:40:04
Author

Fler artiklar om Derby