Lagbanner
The Den, 2020-12-05 16:00

Millwall - Derby

Inför Millwall - Derby

Kan The Rams åter ta en trepoängare på The Den när de gästar Gary Rowetts Millwall?

Visst minns ni senast när lagen möttes på The Den i somras. Louie Sibley gör ett hat-trick i sin blott andra start och The Rams tar med sig alla tre poängen hem till Midlands inför en snopen Gary Rowett. Rowett som tydligt uttalat att han inte var så intresserad av att ta fram talanger från akademin och istället accepterade att bli manager i Stoke City. Sedan dess har mycket hänt och vårt Derby County som i somras nosade på en play-off-plats befinner sig så långt bort från en sådan som är möjligt.

Vi har under andra halvlek i matcherna släppt in mål som, om jag räknat rätt, genererat 15 tappade poäng. Slutkvarten skall vi inte prata om, där har vi varit rent bedrövliga. Bajenklackens ”öka takten sista kvarten….” har våra motståndare verkligen anammat medan Derbyspelarna stått som både frågetecken och statister. Så här kan vi självklart inte fortsätta.

Vad kan då vara lösningen? I min värld, som säkert inte stämmer överens med alla supportrar, är det enbart en erfaren manager som kan ta oss ur bottenträsket. Wayne Rooney har nu den självutnämnda rollen som tillförordnande manager, jo jag skriver självutnämnd. Utan att veta, men efter att hört intervjuer med honom, upplever jag det. Kvartetten som inledningsvis fick förtroendet när Phillip Cocu fick silkessnöret fungerade självklart inte, någon måste ju bestämma. Rooney som varit en del i kvartetten har självklart vädrat sina åsikter om bl.a. laguttagning och varit delaktig i tidigare startelvor. Det är spelare han tränat och spelat med. Att då göra sju ändringar till matchen mot Wycombe och sedan fem till tisdagsmatchen mot Coventry City känns märkligt. Så agerar inte en erfaren ledare. I intervjuer med Rooney är han tydlig med att han gärna ser sig som permanent manager, han trivs verkligen när allt ljus är på honom. Den stora frågan är om han har förmågan, vad tycker ni?

Genom åren som jag följt Derby County har styrelsen gjort den ena märkliga tillsättningen av manager efter den andra. Det har gärna varit de som saknat helt erfarenhet, enbart varit assisterande eller haft roll i klubbars akademi. Det känns som vi varit ett utbildningscenter för de med noll erfarenhet av att vara manager. Colin Murphy, Colin Addison, Phil Brown, Paul Clement och Frank Lampard är några namn. Under dryga 50 år upplever jag att styrelsen enbart gjort fyra bra beslut vid tillsättning av ny manager. Brian Clough, Dave Mackay, Arthur Cox och Jim Smith. Det kan låta hårt och jag vet att ni säkert har andra namn som ni varit nöjda med.

En spelare som vi inte hade en aning om när det gällde kapacitet och förmåga är Colin Kazim-Richards. Det visade sig dock vara den uppspelspunkt som vi saknat sedan omgång ett. Märkligt att han inte ens var på bänken i Kvartettens första startelva. Nu var det två nykomlingar, också bottenplacerade, som vi mötte. Jag tror ändå att han kan göra skillnaden i kommande matcher för oss i anfallsspelet. Krystian Bielek visade också hur viktig han kommer att vara framöver, framför allt med sin passningsförmåga. Något som tyvärr en pigg Duane Holmes helt saknade, tror inte det blev rätt adress på många av hans inspel mot The Sky Blues. En som inte nått förra säsongens nivå är Matt Clarke, jag upplever han kantig och har svårt att hantera bollen. Om ni minns matchen mot Middlesbrough var han delaktig i deras samtliga mål och nu sist var det nära igen. I den bästa av världar har ett lag samma samspelta fyrbackslinje i match efter match, men som det ser ut i nuläget ser jag gärna Clarke på bänken.

Det täta matchandet kan säkert påverka lördagens startelva, möjligt att en del spelare är slitna. Dessutom har vi spelare som Bielek som återkommit från skadeuppehåll. Med tanke på hur Rooney blandat och gett är det nog enklare att vinna på Lotto än att gissa startelvan. Oavsett nuvarande eller framtida manager tror jag att vi behöver en elva som inte ändras fram och tillbaka, skapa en elva som lär känna varandra på planen. Tror att det är först då vi kan börja på en räcka matcher med vinster.

Millwall har kryssat i åtta av 15 matcher, men har enbart tre förluster. Det är med andra ord ett svårslaget lag. Jag skulle ändå tro att The Rams har en viss segerchans på lördag. Millwall har en del skador på spelare som bl.a. Mason Bennet och Kenneth Zohore. Dessutom inte en seger på sju matcher. Det som kan tala för våra gumsar är att spelet och skapandet av måltillfällen har gått åt rätt håll, tror att Kazim-Richards är en del i det. Dessutom vore det naturligt att någon gång kommer det en vändning för vårt Derby County och varför inte när vi möjligen är som mest nederlagstippade.


Förslag på startelva;

David Marshall
Nathan Byrne, Andre Wisdom, Curtis Davies, Lee Buchanan
Graeme Shinnie, Jason Knight,
Martyn Waghorn, Louie Sibley, Kamil Jozwiak
Colin Kazim-Richards

Bänkplats till;

Kelle Roos, Krystian Bielek, Duane Holmes, Tom Lawrence, Jack Stretton, Max Bird, Matt Clarke, Jordon Ibe, Craig Forsyth
 

Stefan Borg2020-12-04 19:15:40
Author

Fler artiklar om Derby