Lagbanner

Inför Morecambe - Derby

Derbys hängmatch mot bottenlaget Morecambe kan ta dom upp på Playoffplats. Tar man chansen?

Vilken urladdning vi fick se i lördags, när Paul Warne äntligen fick vinna hemma på Pride Park också. Den bleka insatsen mot Exeter föranledde troligen lite brösttoner från managern att det är dags för spelarna att visa glöd och kämpaanda om de ska ta en plats i laget.

Stor skillnad var det förstås att rutinerade James Collins var tillbaka efter avstängning och att David McGoldrick var ikapp efter sin skada och kunde starta. Dessa tillsammans med Nathaniel Mendez-Laing gav oss den udd framåt som vi så ofta saknat. 3-0 efter halvtimmen var deras verk. Mendez-Laing skulle jag vilja påstå är vår bästa spelare denna säsongen. Han har en otrolig förmåga att med både bollkänsla och sin enorma snabbhet skapa farligheter från ingenting och gör detta gång efter gång.

McGoldrick fick ju äran att göra ett hattrick på bara en halvlek och han har visat prov på sin skicklighet många gånger denna säsongen. Det jag har slagits av i de sista två matcherna är att han sliter och springer väldigt mycket utan boll också. Det sista målet han gjorde i lördags var frukten av just detta, när han “forecheckade” Bristol Roversspelaren så hårt att McGoldrick till slut helt enkelt tog bollen. Tyvärr har hans rykte om att vara skadebenägen visat sig stämma, men vi kan nu bara hålla tummarna att han håller sig hel ett längre tag för han kan vara oerhört nyttig för oss.

Två smolk i lördagens glädjebägare:
1. Vi virrar ännu en gång till det defensivt och orsakar för femtielfte gången en helt onödig straff, som tände ett litet hopp för motståndarna.
2. Conor Hourihane drog på sig en varning, som tillsammans med tidigare under säsongen gör att han är avstängd i denna matchen.

Sedan tidigare har vi både Chester, Davies, Barkhuizen och Knight skadade. Craig Forsyth har fått en ordinarie plats tack vare detta och han har visat att han är en fullgod ersättare. Senast fick han flytta in till mittbacksplatsen och löste det väldigt bra - förutom den klantiga straffen förstås…

I Hourihanes frånvaro skulle Korey Smith passat bra i den defensiva mittfältsrollen, men han har förtjänstfullt vikarierat som högerback, så frågan är väl hur det blir där. Kanske kusin Rooney får ta steget in i försvaret? Eller unge Oduroh?

Morecambe har bara mäktat med två segrar denna säsongen och ligger näst sist, så Derby får finna sig i att vara favorit här.

Förslag på laguppställning:
Wildsmith
Rooney - Forsyth - Cashin - Roberts
Bird - Smith 
Mendez-Laing - Dobbin - McGoldrick
Collins 
 

Ola Carleke2022-10-31 19:52:35
Author

Fler artiklar om Derby