Lagbanner
2023-08-26 16:00

Peterborough - Derby

Inför Peterborough - Derby
Får vi se Derbyglädje på London Road?

Inför Peterborough - Derby

The Rams tar en tur till London Road i Peterborough på lördag för ett möte mot hemmastarka The Posh. En arena där vårt lag har fyra raka förluster, visst är det dags att bryta den trenden.

Senast blev det tre poäng mot Fleetwood Town på Pride Park och ett spel som var bättre än i matchen innan mot Oxford United, å andra sidan kunde det knappast blivit värre. Nu lyfte Paul Warne ut bl.a. Sonny Bradley ur startelvan, vilket jag tycker var ett klokt beslut. Bradley var nyförvärvet som skulle bli den nye chefen i försvaret. Det vi tyvärr fått se av Bradley, med erfarenhet från mer än 350 matcher, har varit en oerhört osäker spelare. Det känns märkligt. Förändring till fyrbackslinje gagnade ett annat nyförvärv, Curtis Nelson. Nelson med över 400 matcher i bagaget har sett skakig ut i en trebackslinje men när Warne ändrade till en fyrbackslinje senast såg han mer bekväm ut. Även det märkligt då Warne värvat dessa två herrar för att vara stabila i en trebackslinje, hur har det varit med Warnes bakgrundskontroll?

En som tog chansen att visa sig från sin positiva sida var Jake Rooney i sin säsongsdebut. Han spelade lugnt och hade ett bra passningsspel. Även Liam Thompson gjorde bra för sig och med honom i laget fick vi ett mittfält med lite mer energi och fart. Framåt såg vi ett nytt anfallspar med Conor Washington och Martyn Waghorn som verkade ha en viss kemi, det var också dessa som var inblandade i segermålet mot Fleetwood. Men inte var det en passning från Washington till Waghorn vid målet, eller hur? Waghorn fångade vaket upp Washingtons missriktade skott.

Långtidsskador på Max Bird, Joe Ward och Kane Wilson i en redan tunn trupp har inte gjort det lätt för Warne. Lägg där till nyförvärv som i nuläget inte borde ha på sig en Derbytröja. I mina ögon är det enbart Ward som hittills fått godkänt av de förvärv Warne gjorde under juli. Waghorn är självklart ett bra nyförvärv, men där ger jag rosen till Craig Forsyth som plockade med Waghorn vid sin testimotional och gav Warne möjlighet att se hans kvaliteter.

Det verkar nästan vara slagsmål om lediga fotbollsspelare, i alla fall de som Warne tror kan lyfta Derby County. Förra helgen var vi lovade att få presenterat ett nyförvärv, allt var i princip klappat och klart…..men sen kom det in en Championshipklubb och ”stal” den tilltänkte spelaren mitt framför Warnes näsa. Det skall vara ytterligare spelare som nästan varit klara, men där det slutgiltiga valet blivit en annan klubb. Kan det vara så att Warnes typ av fotboll inte är så attraktiv eller handlar det om veckolönen….

Under fredag eftermiddag fick vi då äntligen ytterligare två spelare. Från skogstrollen kom mittfältaren Tyrese Fornah på ett tvåårskontrakt och från Arsenal på lån fram till januari har vi fått in anfallsspelaren Tyreece John-Jules. Den sistnämnde har ingen A-lagserfarenhet från Arsenal men varit på halvårslån till ett flertal klubbar de sista åren. Hos mig ringer det en liten varningsklocka, om en spelare är på lån ett halvår och gör bra ifrån sig då borde ( i min värld ) det bli ytterligare ett halvår. Risken är att vi fått in en ny Lewis Dobbin som inte kommer att leverera det vi behöver. Antagligen är det så att erfarna nummer nio med målet i sikte har skrivit på för andra klubbar och Warne får ta det som blir över. Förhoppningsvis är jag helt ute och cyklar med mina funderingar.

Brighton and Hove Albion är på jakt efter Eiran Cashin. Jag kan ana att Cashin är lite sugen på att gå till en PL-klubb, men vet han vad han får? Brighton har många spelare på lån till andra klubbar och få av dessa tar sedan en plats i Brightons A-lag. Vi har haft Matt Clarke och Hayden Roberts på lån från Brighton, som sedan gått till andra klubbar. Risken, om Cashin gör valet Brighton, är att han kommer att få samma resa. I nuläget känns inte Cashin som en PL-spelare. Flera spelare som via akademin gjort bra ifrån sig har efter fina insatser i vårt A-lag blivit attraktiva för andra klubbar. Min undran är dock om de har rätt rådgivare när de gör eller gjort valet att lämna The Rams.

Darren Ferguson basar åter för The Posh, för vilken gång i ordningen vet jag inte. Han är lite som M.A. Numminens gamla hit….”Som en gummiboll kommer jag tillbaks till dig”. Ferguson gör det alltid bra under en period när han återkommit och verkligen lyft laget. Senaste säsongen tog de ”våran” sjätteplats. Peterborough har börjat bra med tre segrar och vi vet att de är starka på sin hemmaarena. Det blir en svårt nöt för våra gumsar. Frågan är hur Warne väljer sin backlinje. Nu vann vi senast utan att riktigt övertyga, möjligt att Warne ändå kör med samma startelva som sist.



Möjlig startelva;

Wildsmith
Rooney - Nelson – Cashin – Forsyth
Mendez-Laing  – Smith – Hourihane - Thompson
Washington - Waghorn
 

Stefan Borg2023-08-25 15:42:01
Author

Fler artiklar om Derby