Lagbanner
Inför Plymouth - Derby

Inför Plymouth - Derby

Dags för tuffast möjliga utmaning för Derby som ska försöka förbättra sitt bortafacit mot tabelltvåan Plymouth.


Bollen flyger mot några spelare, där en del duckar och andra vänder ryggen till. Lite senare knuffar en spelare en motståndare i ryggen så han ramlar in i spelarens lagkompis. Är det match i P10-klassen i Gothia Cup? Nej, det är heltidsproffs i engelska League One under lördagens drabbning mellan Derby och Shrewsbury. Dessa båda pojklagsinsatser kostade the Rams två poäng och en bra chans att skaffa sig ett rejält överläge på lagen under Playoffstrecket.
Bisittaren i Rams-TV, den gamle hårdföre mittbacken Shaun Barker fick bita sig i tungan när man såg hur bollen gick igenom hemmamuren för att ett par spelare var rädda om frisyren. Vår fantastiske målvakt Joe Wildsmith kan inte ha varit glad heller…

Wayne Rooneys kusin Jake Rooney fick chansen från start framför Tottenhamlånet Harvey White i den defensiva mittfältsrollen och stärkte tyvärr inte sina chanser att få fortsätta där när han med den där huvudlösa knuffen orsakade straffen som gav Shrewsbury kvitteringen till 2-2.

Derby hade annars en gyllene chans att helt skaka av sig Shrewsbury under Playoffstrecket, men det som såg ut som en enkel seger efter klar dominans och 2-0 efter första halvlek gavs alltså bort i den andra. Vi har sett det förr denna säsongen, men mestadels under inledningen och då före manager Paul Warnes tid. En viss skillnad mot de tidiga kollapserna får man väl ändå säga att det var för vi kom tillbaka i denna matchen och var en hårsmån ifrån att få ett segermål, när Lewis Dobbin nickade från nära håll utan att få in den. Dobbins målförmåga har det klagats mycket på med all rätta, men denna gången får man nog säga att det var Shrewsburys målvakt som gjorde en fantastisk enhandsräddning i skymt läge.

Vad har lag fyra till nio i League One-tabellen gemensamt? Inget av lagen lyckades i helgen vinna, så kampen om Playoffplatserna är i närmast oförändrat läge. Derby har sju poäng ner till Wycombe under strecket, men en match mer spelad.

Imorgon tisdag blir det enormt tufft för Derby när man ska ta sig an tabelltvåan Plymouth på bortaplan. Derbys bortafacit är under all kritik, med bara fem segrar av sexton möjliga under säsongen. Lite inspirerande måste det nog ändå kännas för spelarna att gå in i en match och för en gångs skull vara nederlagstippat. Detta borde kännas som en utmaning som skulle kunna ge oss ett alert och taggat Derby. Svårt blir det dock för Plymouth har vunnit hela femton av sin sjutton hemmamatcher!

Med en match så tätt inpå så lär Tom Barkhuizen bytas mot Mendez-Laing som garanterat vilades i lördags just för att starta i denna fighten. Rooney lär få sätta sig på bänken och White komma tillbaka på mittfältet.
Haydon Roberts på vänsterbacken ambulerar där med Louis Sibley. Trots sitt mål mot Shrewsbury tyckte jag att Roberts gjorde lite fler misstag än vanligt, så kanske det blir byte där igen. Självskrivna i startelvan är Wildsmith, Cashin, Forsyth, Smith, Hourihane, Knight och McGoldrick. Dobbins enorma förmåga att ta sig fram och öppna upp motståndarförsvar tror jag ger också honom en startplats.

Förslag på laguppställning
Wildsmith
Smith - Cashin - Forsyth - Sibley
Hourihane - White
Mendez-Laing - Knight - Dobbin
McGoldrick

Ola Carleke2023-03-06 09:48:41
Author

Fler artiklar om Derby