Lagbanner

Inför Preston - Derby

Bara 7 poäng till nedflyttningsstrecket!


Derbymanskapet tar sig under lördagen några mil i nordvästlig riktning för att på Deepdale Stadium möta Preston.

De inledande elva omgångarna har för Prestons del inneburit två vinster, fem oavgjorda och fyra förluster. Av fem hemmatcher så har endast en förlorats så även om deras elva poäng bara räcker till en 18:e plats så är de en svår nöt att knäcka på hemmaplan.

Derby har på plan kammat hem 14 poäng genom tre vinster, fem oavgjorda och tre förluster. Detta skulle ju normalt sett räcka till en 14:e plats men inget är normalt med Derby County. Åratal av storvulna planer och misskötsel har ju lett till, som alla vet, att klubben begfinner sig i administration vilket bestraffats med 12 minuspoäng. Trots detta poängavdrag så måste vi alla hitta hopp i det faktum att det endast skiljer sju poäng upp till fast mark och förnyat kontrakt.

Nathan Byrne är avstängd efter att ha uppnått fem varningar. Frågan manager Wayne Rooney funderar på är då om han i startelvan väljer alternativet med tre mittbackar i form av Richard Stearman, Phil Jagielka och Curtis Davies eller två, med de två sistnämnda som dessa. Två mittbackar leder förmodligen till att Festy Ebosele ersätter Byrne. Personligen tycker jag att det vore trevligt att se Ebosele. Av det jag sett av honom så kan jag mycket väl tänka mig att han blir en viktigt spelare de närmaste åren för vårt Derby.

Sam Baldock eller Jack Stretton i anfallet är en fråga som Rooney förmodligen brottas med. Jag hoppas att Stretton får chansen, han verkar lite mer rörlig i sitt rörelsemönster vilket underlättar för medspelarna att dels hitta honom, dels hitta egna löpvägar.

Colin Kazim-Richards är förstås mycket saknad men vi får, som det ser ut nu, vänta ytterligare en vecka på hans comeback.


Möjlig startelva
Ryan Allsop
Festy Ebosele
Phil Jagielka
Curtis Davies
Lee Buchanan
Jason Knight
Max Bird
Graeme Shinnie
Tom Lawrence
Ravel Morrison
Jack Stretton
 

Torbjörn Karlsson2021-10-16 09:30:00
Author

Fler artiklar om Derby