Lagbanner
2024-09-21 16:00

Sheffield U - Derby

Inför Sheffield U  -  Derby
Får vi se Derbyglädje på Bramall Lane på lördag?

Inför Sheffield U - Derby

Kan The Rams spräcka någon av nollorna i ligatabellens kolumner när de gästar The Blades på lördag eftermiddag?

Det har sett relativt tryggt ut när våra gumsar spelat på Pride Park i de senaste ligaomgångarna. Frågan vi ställer oss är om vi kan ta med oss hemmaformen till ett nästan fullsatt Bramall Lane till helgen. The Rams kommer att möta ett Sheffield United med sikte på Premier League. The Blades har börjat ligaspelet som man kan förvänta sig av ett blivande topplag, de är obesegrade efter fem omgångar.

Det brukar ta ett tag innan ett lags spel fungerar när det tillförts ett flertal nyförvärv. Jag tycker dock att i de senaste matcherna har vi sett ett hyfsat fungerande lag som ser någorlunda stabilt ut bakåt och visar en kreativitet framåt. Det märkliga med fotbollen är och har alltid varit att om lag gör det bra på hemmaplan ser det inte lika bra ut när de klär sig i bortastället. Undantag för Derbys del var förra säsongen i League One. Vi har hittills spelat två bortamatcher och där har försvaret bjudit motståndarna på sex mål, vilket självklart inte håller i längden.

Vi undrar självklart om Paul Warne har klurat ut att få fason på försvarsspelet även på bortaplan. Möjligt att vi på lördag får se en annan spelformation. Med David Ozou, som burit vårt mittfält inledningsvis, skadad och hans tänkta ersättare Liam Thompson även han borta pga skada några veckor, skulle det kunna öppna för Warnes favorit – trebackslinje. Med Liverpool-lånet Nat Phillips kan vi få se en solid trio längst bak. Om Warne har kvar sin fyrbackslinje tror jag att Eiran Cashin hänger lite löst, tyvärr har han blandat och gett under inledningen av säsongen. Frågan är då vem som blir partner till Ebou Adams i den defensiva mittfältsrollen. För mig känns inte Ben Osborn rätt man till det, även om han säkert är taggad till tusen för att visa sin tidigare arbetsgivare att de borde gett honom ett kontraktsförslag. Är Phillips ett möjligt alternativ? Warne har, som vanligt, lite att fundera på.

Förutom Ozou tycker jag att det finns några nyförvärv som känns riktigt bra. Kayden Jackson, Kenzo Guidmijn och Jerry Yates har sett visat att det finns hopp för Derby County. Av de som var med förra säsongen har Callum Elder överraskat mig, nu stämmer de lovord han fick förra sommaren.

Historiskt har vi inte haft så lätt vid besök på Bramall Lane. Senaste vinsten var 2011 efter mål av Theo Robinson. Den segern som betytt mest var 1987 då Phil Gee sprang sig fri från mittplan och satte bollen bakom John Burridge, det banade väg för att gå upp i den högsta divisionen. Men som sagt, det var länge sedan. Kan The Rams överraska på lördag, ja varför inte.

Möjlig laguppställning;

Zetterström
Nelson – Phillips – Cashin
Nyambe - Goudmijn – Adams – Osborne - Elder
Jackson – Yates


 

Stefan Borg2024-09-20 12:39:50
Author

Fler artiklar om Derby