Lagbanner

Inför Sheffield W - Derby

Matcherna duggar tätt i Championship och Derby får en snabb chans att revanschera sig för förlusten mot QPR, när man åker till Sheffield.

Inför Sheffield W - Derby



Tabellen är inte den läsning man hoppats i detta läget av säsongen när det hela drog igång i augusti. Playoffdrömmar hade vi nog allihop, men det har ju gått en del grus i maskineriet. Inte ord knystas dock om att för säsongen nye managern Philip Cocu skulle sitta och löst och det är vi nog många som är glada för. Turbulensen som ändå alltid tycks uppstå runt klubben räcker. Vi har skrikit efter kontinuitet i många år och nu verkar även Mr Morris vara inne på den linjen. Det kanske inte direkt börjar sina i hans plånbok, men en del hål här och där är det nog och ändå inget avancemang i gengäld.

Cocus nära samarbete med ungdomsakademin och vilja att släppa fram de unga är nog en stor del till varför Mel Morris, och vi andra är relativt nöjda trots allt. Vi får väl också konstatera att laget lyft sig en del sedan hösten även om vi tyvärr fortfarande har en tendens att vårda poängen lite för dåligt. 

Apropå poäng, så är det faktiskt bara åtta ner till Wigan under strecket nu, men hela elva upp till Preston över det roliga strecket. Vi får nog vackert inse att vi ska säkra upp vår Championshipplats nu istället för att drömma om någon mirakelsvit för Playoff till våren.

Wayne Rooney har ju verkligen blivit den succén vi hoppades på. Han är ju för all del inte särskilt snabb eller rörlig längre, men så fort han får bollen så vet man att det kommer något konstruktivt ur det. Måtte vi få behålla honom till nästa säsong. Krydda det med några nyförvärv som Cocu fått välja och ett års ytterligare erfarenhet på våra ungtuppar, så kan det bli bra. 

Sheffield W har vi historiskt haft lätt för och har en seger från i höstas att försvara till exempel. De har dock notoriske målskytten Steven Fletcher tillbaka efter skada och med vårt bortafacit i hand, så inser man att det kan bli en tuff historia.

Förslag på laguppställning

Hamer
Wisdom - Davies - Clarke - Lowe
Bird - Shinnie - Rooney - Lawrence
Martin - Waghorn

Ola Carleke2020-02-28 17:31:09
Author

Fler artiklar om Derby