Lagbanner

Inför Sheffield W - Derby

Redan på nyårsdagen är det dags för the Rams att åter igen visa upp sig i TV, när man åker till Sheffield för att ta sig an bottenkollegan Wednesday.

Wayne Rooney sa efter Derbys förlust mot Preston att det var säsongens bästa match, märkligt nog. När man då i matchen efteråt bortabesegrar Birmingham med hela 4-0, så kan man ju undra vad han tyckte om den insatsen… Undertecknad skulle nog se segern mot Swansea som säsongens insats, med Birminghammatchen som nummer två.
Det Rooney har gjort annorlunda med laget är intensiteten på träningarna sägs det och det kan ju vara nyckeln för att orka och kunna ha den rörligheten som laget fått under match. Där ser man en oerhörd skillnad mot när Philip Cocu ledde laget. Nu stöter vi högt upp och har i princip ett helt lag som är berett att springa det där lilla extra.
Man ska väl vara ärlig och erkänna att våra första två mål mot Birmingham var lite turbetonade, men situationerna som gav mål hade aldrig uppstått om vi inte varit så aggressiva som vi nu är. Det är underbart att se våra gumsar agera som iglar och därmed stressa motståndarna till misstag.
En annan sak som man njuter enormt av är att vår tidiga eviga sidledsdans nu tagit paus. Vi går mycket oftare på djupet och en stor anledning till att vi gör det är att vi nu har spelare som klarar av att manövrera bollen trots lite mindre utrymme och motståndare nära. Jason Knight, Bielik och Jozwiak är alla tre bra på detta. Den sistnämnde blir bara bättre och bättre och mot Birmingham var det närmast omöjligt att ta bollen ifrån honom. Man kan förstå att det kämpades hårt för att få hit honom i somras.
När Martyn Waghorn nu är avstängd fick Louis Sibley starta för första gången på länge och han går verkligen under samma kategori som ovan nämnda trio när det gäller att kunna hålla boll i trånga lägen.

Segern innebär att vi nu äntligen tog steget upp ovanför det förhatliga nedflyttningsstrecket. På åtta matcher med Rooney som manager har det bara blivit en förlust och endast tre insläppta mål! Lägg därtill att vi sakta men säkert har börjat göra mål också och man börjar ana att Rooney kommer bli kvar som manager.
Ägarbytet, som också skulle innefatta ett deklarerande av vem som blir ny manager, drar ut vääldigt mycket på tiden och nu börjar man ju undra om det har hänt något som gör att det inte blir något. Lite extra julpengar för Rooney att göra nåt toppfärvärv i januarifönstret hade ju inte varit dumt, även om vi inte verkar vara i lika skriande behov av nya spelare längre. En målskytt av rang behövs dock även i nuvarande läget.
Straffläggandet har varit en tuff följetong i Derby med periodvis ett makalöst dåligt facit. Med Rooney i laget var den saken löst, men vem skulle ta straff när han står vid sidan av planen? Ja, den frågan fick vi svar på senast. Graham Shinnie blev, lite oväntat, den som stegade fram och satte den. Frågan är om det är han som är tänkt förstaskytt. Nu är han säkert det förstås även om straffen inte var perfekt placerad.
Sheffield W började säsongen med sex minuspoäng och tampas med Derby i botten av serien. En seger till hade ju suttit fint i en sådan här “sexpoängsmatch”.
Hur kommer då laget att se ut? Ja, självklart skulle det vara detsamma i vanliga fall, men när det är så många matcher på kort tid, så lär det bli något byte. Buchanan tror jag kommer vara tillbaka på Forsyths bekostnad annars borde det bli samma manskap.

Förslag på laguppställning
Marshall
Byrne - Clarke - Wisdom - Buchanan
Knight - Bielik - Shinnie 
Jozwiak - Kazim-Richards - Sibley

Ola Carleke2020-12-31 15:39:54
Author

Fler artiklar om Derby