Lagbanner

Inför Shrewsbury - Derby

Snabbt dags för ny omgång i League One och Derby möter Shrewsbury på bortaplan.

Att Pride Park skulle bli en borg för the Rams och många segrar tas där, när League One-lagen lite ovant får beträda en PL-arena och med 30 00 tusen på läktaren - ja, det trodde nog de flesta. Hittills har dessa förväntningar infriats efter två segrar på lika många försök. Men, ska man bli det topplag man siktar på måste bortaspelet nu också börja fungera.
I och för sig får man nog säga att spelet fungerade i bortamatchen mot Charlton, men däremot inte avsluten och där börjar man bli lite fundersam. Jag ser än så länge inte någon spelare med stort målsinne i sig. Vår centertank James Collins har tyvärr visat upp en provkarta på hur man sumpar målchanser, vilket känns lite oroväckande tycker jag.
Jag har stora förhoppningar på David McGoldrick, som nu är tillbaka efter skada. Han var på bänken i lördags, men fick överraskande nog inte några spelminuter alls. I denna matchen kommer det garanterat bli det.
En annan oroväckande tendens är att vi fullständigt tappat spelet i andra halvlek två matcher i rad. Vi får hoppas att det beror på att försäsongsträningen inte varit vad man önskar. Fokus har ju legat på att skrapa ihop ett lag och inte på att bygga upp en bra grundfysik.

Det har varit många matcher på kort tid och frågan är om Rosenior kommer försöka vila någon spelare. Lagkapten Curtis Davies kommer iallafall vara borta igen på grund av skada och nya James Chester, en annan mittback, har vi inte sett röken av den sista månaden. Tur att vi har fyra mittbackar och det känns som vi får god kvalitet där iallafall med inhoppande veteranen Richard Stearman och Eiran Cashin. Cashin kommer bli vår backklippa framöver om jag får gissa. Han växer för varje match och var vår klart bästa spelare mot Barnsley.
På mittfältet tror jag att Louie Sibley får vila igen eftersom han startat två matcher i rad på kort tid. Läge för Korey Smith igen och en Sibley som supersub. 
I övrigt tror jag på samma startelva, men hoppas på ett tidigt inhopp för McGoldrick om vi inte leder.

Förslag på startelva:
Wildsmith
Knight - Stearman - Cashin - Roberts
Hourihane - Bird - Smith
Mendez-Laing  - Collins - Barkhuzien
 

Ola Carleke2022-08-15 19:28:53
Author

Fler artiklar om Derby