Lagbanner

Inför Stoke - Derby

Liket fortsätter envist att leva och mot Stoke, på torsdag, är Derby nu på jakt efter sin tredje raka seger.

Man fortsätter att imponeras av den härliga inställningen som finns i vårt Rams. Inför matchen mot West Bromwich blev vi av med rutinerade stommen i mittbacksklippan Phil Jagielka, mittfältsmotorn Graham Shinnie och lagkaptenen Tom Lawrence i Covidisolering. Vi fick alltså ställa ett väldigt ungt och tämligen orutinerat lag på planen och i en match mot West Bromwich som vid seger skulle gå upp på direktuppflyttningsplats. Att klubben är satt i administration och datum för publicering av ny ägare hela tiden flyttas fram är verkligheten utanför planen.
Ändå lyckas Wayne Rooneys mannar plocka fram sitt yttersta och tar, genom en grym kämpainsats, tre poäng mot detta topplag. Visst var vi tillbakapressat och visst bjöds vi på vårt mål, men vi slet och försvarade oss väl och stärkte den redan starka lagmoralen ännu mer med denna seger.
Faktum är att vi gjort väldigt bra resultat mot alla topplagen i år märkligt nog. Detta kan båda gott inför torsdagens match mot ett Stoke, som med två hängmatcher bara är en poäng ifrån playoffplats. Det kommer med andra ord bli en ny väldigt tuff uppgift för Derby.
Glädjeämne mot WBA var målvakten Ryan Allsop, som gjorde en fantastisk räddning på övertid och överhuvudtaget kändes stabil. En känsla vi längtar efter när det gäller våra målvakter…
Vår målkung från fjolåret, Colin Kazim Richards, stod för matchens enda mål och jag tycker han visade klass vid det tillfället. Vid en första anblick såg det ut som en enkel situation att slå in bollen i öppet mål, men när man tittar närmare ser man att bollen kommer ganska hårt mot honom och framför allt en bit över marken. Att få kontroll på den bredsidan på volley och hitta rätt linje var en inte helt enkel uppgift. Men, bollkontroll är verkligen något han har Kazim.
Om matchen blir av eller ej är ju en fråga i dessa Covidtider, men för Derbys del ser det ganska ljust ut. Jagielka, Lawrence, Shinnie och Jozwiak är alla tillbaka efter sin Covidpaus. Med bara tre dagar mellan matcherna vore det önskvärt att kunna sätta ett antal fräscha ben i startelvan och min gissning är att de tre förstnämnda går direkt in i startelvan.

Förslag på startelva:
Allsop
Byrne - Jagielka - Davies
Ebosele - Shinnie - Bird - Thompson - Forsyth
Lawrence - Kazim
 

Ola Carleke2021-12-29 11:13:00
Author

Fler artiklar om Derby