Lagbanner
2024-08-24 16:00

Watford - Derby

Inför Watford - Derby
Blir det ånyo en start för vår nummer 9 James Collins?

Inför Watford - Derby

The Rams styr kosan till Elton John-land för möte mot målfarliga Watford. Om turen i eget straffområde håller i sig från Boro-matchen kan det bli en trevlig lördag eftermiddag.

Visst är det en lättnad för oss supportrar att inte behöva vänta till femte, sjätte eller sjunde ligaomgången innan säsongens första trepoängare trillade in. Ni som varit med länge vet att det brukar ta tid. Överraskande nog, åtminstone för mig, blev det seger mot ett topptippat Steve Gibson-gäng. Lite känsla av en dubbelseger. Ni kommer säkert ihåg att det var ägaren till Middlesbrough som försökte sätta ytterligare käppar i hjulet för oss när vi var i administration.

Det som gladde mig mest i lördags var den gemensamma laginsatsen. Oavsett om spelare startade eller kom in från bänken var det ett gäng som jobbade för varandra. Kan vi se den inställningen i kommande matcher lär vi nog knipa ytterligare överraskande poäng. Jag tror inte vi skall räkna med något skönspel denna säsong, utan se till att kriga oss till poäng efter poäng för att behålla vår status som Championshiplag.

Var det någon spelare som skall ha överbetyg i lördags? Möjligen Curtis Nelson som höll ihop backlinjen, som pga skador skiftade under matchen. Ben Osbornes slit på mittfältet bör också nämnas och även den av supportrarna oftast kritiserade James Collins. Han gjorde en stor skillnad om man jämför med premiärmatchen. Nu hade vi en uppspelspunkt och en spelare som stressade bortaspelarna när de skulle bygga upp sina anfall från försvarslinjen. Framåt var det dock inte mycket, men det berodde mer på att vi sällan fick låna bollen och bygga upp något anfallsspel.

Med bollinnehav på knappt trettio procent vann vi hemmapremiären. Det kommer dock inte hålla över tid. Frågan är om det saknas nyförvärv som får oss att ha lite mer bollinnehav eller att det kommer på sikt. Vi lär bli varse. Önskemål finns från min sida om åtminstone tre nya spelare. Jag skulle gärna se en centerforward som vet var målet är placerat och en vänsterback. Dessutom en rörlig mittback, tyvärr har våra befintliga mittbackar inte den löpstyrkan som behövs när de möter snabba forwards.

Nu möter vi ett Watford som börjat säsongen på högsta växel. De har redan hittat nätet sex gånger i de två ligamatcherna och det känns en aning skrämmande. Men kan The Rams göra en ny Boro-match på Vicarage Road finns en klar poängchans.

Hur väljer då Paul Warne att formera sin elva? Blir det tre- eller fyrbackslinje. Är det Craig Forsyth eller Sonny Bradley som ersätter Eiran Cashin? Jerry Yates är spelbar efter sin avstängning, blir det en startplats? Frågorna är många. Vi har fått se Kayden Jackson i två olika positioner och i mina ögon är han ingen nr9 men lysande på en kant. En spelare som jag väntat mer av är nye lagkaptenen Nathaniel Mendez-Laing. Min upplevelse är att han varit undvikande i duellspel med fötterna och helt enkelt verkar vara rädd om sina ben. Vi får hoppas att han bara är en slow-starter och att hans form från förra säsongen kommer på sikt. Den stora snackisen bland supportrar är målvaktsfrågan. Kommer Jacob Widell-Zetterström få sin debut eller blir det ytterligare en match för Josh Vickers? Vickers gjorde möjligen sin bästa match i Derbytröjan mot Boro, men frågan är utifrån det vi sett tidigare av honom  -  var det en engångsföreteelse? Han gjorde en hel del fina räddningar, men jag upplevde honom aningen osäker i luftspelet. Jag tror att Warne håller fast vid sin tidigare Rotherhamspelare mellan stolparna denna gång.

Hur som helst kommer Widell-Zetterström att starta någon gång och han blir då den femte svensken att representera vårt förstalag. Vi har haft den tidigare Bajenspelaren Fredrik Stoor på lån från Fulham 2009 och Mathias Svensson på lån från Charlton Athletic 2003. Båda gjorde runt 10 matcher. Isak Ssewankambo fick en halvlek mot Portsmouth i ligacupen 2015 och så har även Marino Rahmberg dragit på sig Derbytröjan. Rahmberg kom efter ett tips från Lennart Johansson till Jim Smith, det blev dock ingen succé. I och för sig gjorde han mål mot Liverpool i reservlaget, men det blev bara åtta minuter i A-laget i en 4-2-förlust mot Leicester City 1997. Vi hoppas att vår nye keeper rättar till det svenska ryktet i Derby.


Möjlig laguppställning;

Vickers
Nyambe – Nelson – Bradley – Elder
Goudmijn – Ozoh – Osborne
Jackson – Collins – Mendez-Laing


 

Stefan Borg2024-08-23 11:17:32
Author

Fler artiklar om Derby