Lagbanner
Goodison Park, 2023-12-10 15:00

Everton - Chelsea
2 - 0

Inför Everton- Chelsea. Omgång 16. Effektiviteten och ”svenska experter”?
Nr 7. McNeil. Het spelare

Inför Everton- Chelsea. Omgång 16. Effektiviteten och ”svenska experter”?

Everton kämpar med att krångla sig ur nedflyttningsstriden. När omgång 16 spelas hemma mot Chelsea undrar jag vilken effektivitet Everton bjuder på i eftermiddag. Jo, det är faktiskt effektiviteten framför mål som sänkt resultaten. Många hemmamatcher har Everton skapat mest - men inte satt dit bollen - och sedan förlorat med 0-1. Engelska experter har uppmärksammat detta – vilket de ”svenska experterna” på Viasat uppenbarligen inte ser eller tror på.

Matchen mot Newcastle var tidstypisk.
Everton borde ha varit i ledningen i halvtid efter säsongens miss från 4 meter av DCL. Istället kommer Newcastle in i matchen i andra halvlek och tar över, tills Trippier av alla människor bjuder tillbaka och siffrorna rinner iväg till 3-0, lite väl höga siffror ska erkännas. Mot Man Utd borde Everton också lett i halvtid men brände målchanser på löpande band och istället bjuder Young på en straff i andra halvlek och där är den matchen körd.

Everton kravlade sig dock tack och lov över strecket efter segern mot Newcastle (till de svenska experternas förtret).
Men det är långt kvar och varje match är nu som en cupmatch då konkurrenterna också börjar ta poäng. Chelsea blir en tuff värdemätare.

Inför Chelsea.
Chelsea är tillsammans med City en av klubbarna som varit mest ekonomiskt dopat på 2000-talet och vunnit mycket under nutidshistorien. Båda dessa klubbar bör rannsakas på det sätt som Everton gjorts av PL om det ska finnas någon trovärdighet i systemet. Återstår att se om detta kommer göras. Märkligt är att Chelsea spenderat mycket pengar på spelare senaste åren – i stil med värsta Moshiri-slöseriet – utan egentliga framgångar.

Dagens Chelsea är svårbedömt och blandar och ger.
Pochettini är absolut en duktig coach och lär få ordning på den talang som finns i Chelsea där topparna är höga och man kan besegra alla lag på rätt dag.
Söndagens match är nog lika viktig för Chelsea som för Everton med tanke på Chelseas ambition med topp 4.
Förhoppningsvis kan Everton knipa åtminstone 1 p - om effektiviteten finns.

Den olösta frågan är fortfarande högerbacksplatsen, Seamus gjorde efterlängtad comeback senast och vi får hoppas att han åtminstone finns på bänken mot Chelsea.

I övrigt kanske både Onana och Garner är spelklara igen vilket möjliggör ett starkare innermittfält än mot Newcastle.

Matchbild.
Jag förväntar mig ett jagande Everton som pressar Chelsea likt Newcastle-matchen med mycket inlägg och tryck vid fasta situationer.
Men, det är svårt att veta med Dyche, han kanske väljer ett avvaktande tema istället med ”backa hem” och invänta kontringar.
 
Gissat slutresultat: 1-1. Mål: Doucoré (på en retur!).

Håll ett öga på McNeil o Harrison!
Två spelare att lyfta fram denna gång är Dweight McNeil och Jack Harrison, Evertons yttrar som har tagit över efter Gray och Iwobi, och har gjort Evertons mittfält bättre.
Dweight McNeil är likt Doucoré den typ av spelare som Evertonsupportrar bara älskar! Han springer outtröttligt, kämpar och sliter och har en grym vänsterfot. Mål i de två senaste matcherna efter fina avslut lär ha stärkt självförtroendet.
Nästa spelare att framhålla är Jack Harrison, Leeds-lånet som jag tycker är en perfekt förstärkning i Dyches lagbygge. Smart spelare, hög arbetsförmåga och fina fötter. Jag tillhör dem som vill värva honom för gott.

 Jonas N


 

Jonas N2023-12-10 09:20:40
Author

Fler artiklar om Everton