Lagbanner
Inför: Fleetwood vs Everton
Seamus Coleman kan vara redo för spel mot Fleetwood, där endast en tydlig seger får ses som godkänt.

Inför: Fleetwood vs Everton

Everton reser cirka en timme norrut till kuststaden Fleetwood för att göra upp om en plats i Ligacupens tredje omgång. Everton är solklara favoriter och allt utom total överkörning bör anses som ett fiasko.

Fleetwood FC grundades 1997 och har sedan dess huserat i englands lägre divisioner. Klubben har genomgått en längre rad klubbsammanslagningar och namnändringar, men den nuvarande klubb-konstellationen grundades för 25 år sedan. De befinner sig för närvarande på en mittenplats i tredjeligan och tränas för närvarande av Celtic-ikonen Scott Brown.

Everton å andra sidan har enligt vissa inlett svagt, enligt andra helt och hållet till deras nuvarande förmåga. Laget har extremt stora problem med målskyttet och saknar en tydlig anfallare som står för de avgörande målen i matcher som står och väger. Jakten efter en ny anfallare fortsätter, men ännu står de utan. Trots denna problematik är Everton för dagen så klara favoriter som det bara går att vara. Historiken talar dessutom för Liverpool-klubben.

För att hitta senast Everton åkte på stopp i ligacupens andra runda får vi leta länge. Närmare bestämt i bortamötet mot Crystal Palace 2001, där de i slutändan föll på straffar. De senaste åren har laget tämligen enkelt tagit sig förbi sämre klassat motstånd, och bör så även göra det idag. Idag är den första gången som Everton verkligen är solklara favoriter till en vinst denna säsong, och fortsätter lagets krampiga spel kan det även vara den sista. Favoritskapet duggar inte tätt för Everton, så passa ikväll på att ta chansen att luta sig tillbaka och omfamna det lugn som det innebär att vara favorit. Detta kan vara sista gången i år.

Fleetwood 0-3 Everton.

Isak Grebyskribentper@gmail.com@permalmqvist2022-08-23 14:00:00
Author

Fler artiklar om Everton