Lagbanner
London Stadium, 2023-01-21 16:00

West Ham - Everton

Inför West Ham - Everton

Inför West Ham - Everton

El sackico är här. David Moyes mot sin gamla klubb Everton med Frank Lampard som frontfigur. Ett ångestmöte av den större digniteten. Hade detta möte ägt rum för ett par år sedan hade det handlat om ångestmöte kring de sista europaplatserna. Idag befinner sig såväl West Ham som Everton i en annan verklighet.

Ja, nedflyttningsplatserna är numera en fullständig verklighet för de båda lagen. Det skiljer endast ett mål i målskillnaden mellan kolabitarna och hamrarna, och mötet idag kan i längden även bli avgörande när säsongen summeras om ett par månader. Jag tror däremot att åtminstone West Ham klarar sig ur denna kris, jag är desto mer orolig åt Evertons vägnar.

Vad sägs om en 1-4 förlust hemma mot Brighton? Detta följs upp av en 2-1 förlust borta mot Southampton, ligans överlägset sämsta lag. Det är kanske i och för sig vi som är ligans just nu sämsta lag. Vi är åtminstone det lag som är mest i gungning. Det brukar dock vara så när en jätte till slut faller, och alla storhetsperioder har sitt slut. I år har Everton möjligheten att trilla ur för första gången på 73 år, närmare bestämt säsongen 1950-1951. Ungefär samma tid som koreakrigets inleddes, Gustav V föll till döden och kafferansoneringarna tas återigen bort. Det var en tid helt olik våran, låt inte detta bli en milstolpe som framtida fans återvänder till. 

På den positiva sidan trodde jag i början av veckan att nyförvärv skulle presenteras, kanske framförallt Anthony Elanga som ryktades frenetiskt. Men igår kom ännu ett bakslag. Rapporter från England vittnar om att Erik Ten Hag stoppat lånet då han är rädd för spelarnas välmående och hälsa. Det han hänvisar är de upprörda upprop som gjorts mot Yerry Mina och kanske framförallt Anthony Gordon där flera supportrar blockerade hans framkomst och fick motta en större mängd hot. Kan vi hitta något positivt i dimman? Arnaut Danjuma verkar så gott som klar. Kul, typ.

Förloraren av denna match kommer med största sannolikhet inte träna laget i nästkommande omgång. Frank Lampard har inte lyckats med någonting sedan han kom. Kanske går West Ham med på ett rakt byte av tränare?

West Ham 1-1 Everton

 

Isak Grebygreby.isak@hotmail.comIsakDash2023-01-21 09:02:00
Author

Fler artiklar om Everton