Lagbanner
2019-03-17 17:30

Everton - Chelsea

Kan Everton stoppa Hazard?

Då var det dags igen och om man får tro de flesta Evertonspelare så är detta matchen som det vänder, detta är matchen där de visar hjärta och kvalité. Eller så kanske det var nästa match eller matchen efter det? Eller hur var det nu igen?

Nej nu är det dags att sluta blicka framåt, att sluta komma med ursäkter och visa en hundraprocentig insats. En bra insats mot Chelsea skulle inte betyda någonting då vi är bra i medgång och när spelplanen lyckas. Tyvärr så kommer spelarna vika ned sig om det går emot dem och vi kan lika gärna förlora alla matcher som är kvar. Goodison är ju inget fort just nu, utan det känns som att alla kan vinna över oss så länge de kämpar hårt. Verkar jag bitter? Ja matchen mot Newcastle var droppen för min optimism denna säsong. Det var en förlust som inte får eller ska kunna ske, spelarna vek ner sig totalt. Sen vet inte jag om det räcker med en mental coach eller om majoriteten av truppen måste bytas ut mot vinnarskallar, men något måste göras i sommar. Säsongen är över men för spelarna så bör det handla om att spela för att få vara kvar i klubben.

Chelsea har ett darrigt försvar, deras markering är inte bra så vi behöver spela rörliga spelare framåt. De har ingen bra säsong även om de imponerade mot sämre motstånd i Europa League. Stoppa Higuain och Hazard så vinner vi, Everton får inte göra några misstag då dessa två spelare kommer att straffa oss. Giroud hade en fantastisk dag i Europa League men jag har svårt att se att han petar Higuain och ett byte av spelsystem har inte varit aktuellt tidigare så det tror jag inte på. Chelsea kommer att spela på samma sätt som innan och det betyder att det är upp till Everton att ta tag i matchen och stänga de farliga ytorna för Hazard.
Silva måste visa att han är smart i söndagens match mot Chelsea, det går inte att ha mycket bollinnehav utan att vara defensivt lagd. Med detta menar jag att ett naivt bollinnehav med risk för att åka på kontringar inte är ett alternativ. Hazard kommer att äta upp Keane och Mina om vi ger honom ytorna. Bra bollinnehav med begränsad uppflyttning av backlinje är att föredra.

Vi behöver Gana och Gomes i denna match, två spelare som kan komma djupt och hämta boll. Dessutom vill jag se Tosun, Bernard och Richarlison framåt då de kan springa sig fria i straffområde och på kanterna. Chelsea har svårt att markera rörliga spelare, detta har de fått betala för gång på gång. De kör någon form av statiskt zonförsvar. Calvert-Lewin har varit riktigt bra men i denna match vill jag se en rörlig Tosun.
I försvaret så är Zouma inte tillgänglig då vi möter klubben som äger honom. Coleman är osäker, Jagielka och Baines är skadade (vilket jag tycker är synd då jag skulle vilja se deras ledaregenskaper på plan). Är Mina frisk så spelar han, Kenny bör få chansen tillsammans med Keane och Digne som övriga backar. På mittfältet vill jag som sagt se Gomes och Gana då jag tror att Schneiderlins uppspel är för sega och för få. Både Gomes och Gana kan även driva bollen framåt. Richarlison behöver en spark i baken så att han kommer igång, tror dock att han kan passa mot Chelsea. Bernard är en riktigt bra spelare när han är bra men han försvinner lite i matcherna. Tyvärr tror jag att Silva föredrar Walcott i en sådan här match.

Matchen kommer förhoppningsvis bli jämn så länge som Everton inte bjuder på enkla misstag för då kan det bli en pinsam tillställning. Däremot så har vi svårt att vinna mot topplag så mitt tips är att vi lyckas klara ett oavgjort resultat. 1-1 eller 2-2.
 
Min uppställning:

              Pickford
Kenny Keane Mina Digne
          Gana Gomes
Richarlison Sigurdsson Bernard
               Tosun

COYB!!

Robin Hall2019-03-16 08:57:59
Author

Fler artiklar om Everton