Lagbanner
American Express Community Stadium, 2024-02-24 16:00

Brighton - Everton
1 - 1

"Perfekt bortamatch för ett Dyche-gäng under press"

"Perfekt bortamatch för ett Dyche-gäng under press"

En oerhört svår match på sydkusten väntar för Everton. En vinst vore en oerhört stark markering att The Toffees kommer att klara kontraktet. En förlust... och vi kan hamna under strecket igen.

Inför mötet med Crystal Palace fanns det en viss oro, och den visade sig vara befogad. Tre poäng kändes nästan som ett måste, men när slutsignalen gick fick vi vara oerhört nöjda med en poäng. Det är lite darrigt nu avseende formen. Man kan fortfarande se att de ger allt för Sean Dyche och är disciplinerade, men det går troll när det gäller att sätta de avgörande lägena, som ändå dyker upp. Dessutom är intensiteten inte lika fylld av självförtroende som tidigare. Stora delar av Crystal Palace-matchen var helt enkelt under all kritik. 

Att då möta ett välspelande Brighton and Hove Albion som vann med hela 5-0 borta mot Sheffield United och är på frammarsch i Europa League såväl som FA-cupen, känns lite sisådär. Men - å andra sidan - det är precis denna typ av matcher som passar Sean Dyches psykologiska upplägg. Ingen tror på oss och vi möter ett välspelande lag, som går att störa. Game on för herrar som James Tarkowski och company.

På skadelistan har vi Arnaut Danjuma och Andre Gomes. Abdoulaye Doucoure såg inte alls särskilt vass ut när han gjorde come back efter sin skada senast mot Crystal Palace. Där handlar det också om att matcha in honom med viss försiktighet, så det lär bli en plats på bänken eller så ett byte hyfsat tidigt, även om Dyche inte är så sugen på just tidiga byten. Amadou Onana gjorde ett fint inhopp mot Crystal Palace och stod dessutom för kvitteringsmålet. Hans energi kan behövas mot Brighton, så räkna med Onana från start.

Fortfarande sliter Dominic Calvert-Lewin hårt längst fram, men det vill sig inte riktigt. Kan det vara läge att starta med Beto? Tveksamt om Dyche väljer den lösningen. Ashley Young är en favorit hos Sean Dyche. Han gillar ju rutinerade spelare, men Young ser så letargisk ut. Ålder börjar ta ut sin rätt, särskilt om han ska spela längre upp i banan. Ben Godfrey lär ta högebacksplatsen, men antagligen kommer Jack Harrison tillbaka från start på yttermittfältet.

Mycket står på spel mot Brighton. Det är dags att kliva fram och ta tag i säsongen på riktigt. 

Laget: Pickford - Godfrey, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko - Harrison, Onana, Garner, McNeil - Doucoure - Calvert-Lewin 

Per Malmqvist Stoltskribentper@gmail.com@permalmqvist2024-02-24 01:00:00
Author

Fler artiklar om Everton