Lagbanner
Svårt läge för Everton i säsongsavslutningen

Svårt läge för Everton i säsongsavslutningen

Everton riskerar att åka ur Premier League (PL)! Det är otroligt hur vi med miljardinvesteringar fortfarande riskerar nedflyttning. Klubben är i spillror både på och utanför planen.

Moshiri har satsat stora pengar på Everton men han har inte tänkt efter och vi har en sämre ekonomi nu än innan Moshiri. Visst vi har en rik ägare men sett till inkomster och utgifter så har vi inte en hälsosam ekonomi. Värvningar av stora namn och topplagens reserver har varken utvecklat laget eller gett oss en gynnsam situation med Financial Fair Play (FFP). Vi riskerar till och med bestraffning om vi inte visar upp positiva siffror inom kort. Förmodligen behöver vi sälja Richarlison eller Calvert-Lewin, eller kanske båda två. Åker vi ur PL så kommer de i och för sig ryka båda två ändå. Det ser tufft ut oavsett hur säsongen slutar men självklart skulle en nedflyttning kosta oss åtskilliga hundra miljoner i förlorade intäkter.

Nej i år är året jag tappade tron, året då jag faktiskt inte ville titta på matcherna, tyvärr så klarar jag inte av att hålla mig borta så jag sneglade på matcherna ändå. Ibland undrar jag om vi Toffees har ett självskadebeteende, hur kan vi utsätta oss för besvikelsen och hjärtesorgen helg efter helg? I år har dock varit en av de tuffare säsongerna. På 90-talet visste man att vi skulle riskera nedflyttning, vi visste att det skulle bli en strid in till slutet, men nu är jag chockad och bedrövad. Hur kunde detta ske?

Ett av svaren på denna fråga är Rafa Benitez, en förlegad dinosaurie som satte sig för att montera klubbens struktur och självkänsla. Han sparakde vilt omkring sig samt gjorde sig ovän med våra stjärnspelare. Han gillar inte när någon annan får stå i fokus. Vanligtvis tror jag inte på konspirationsteorier men allt eftersom tiden gick så började jag fundera över om det kunde vara sant. Hur kan man annars förklara hans sätt att montera ner all struktur, sälja av bra spelare och plocka in Rondón?? Nej antingen är han den sämsta tränaren vi haft eller så ville han förstöra för oss, välj en av dem.

Lampard har nu kommit in med blandade resultat, spelet ser bättre ut men det saknas stora bitar i försvaret. Det ska ärligt sägas att jag ansåg oss ha en av de bästa backuppsättningarna i ligan. Mina, Keane, Godfrey, Coleman, Kenny, Branthwaite, och Holgate. Tyvärr har de underpresterat och helt tappat kunnandet. Godfrey och Keane är ojämna och Holgate samt Kenny är inte bra nog. Nu spelade Benitez ett försvarsspel som saknade understöd, där spelare hängdes ut vid misstag så jag förstår att de tappat självförtroende men det är tyvärr inte hela sanningen. De är inte bra nog. Mina är vår bästa försvarsspelare men han är tyvärr skadad mest hela tiden. När Mina spelat så har vi sett stabila ut, speciellt på fasta situationer där han äger luftrummet. Utan honom så släpper vi in alldeles för mycket mål på fasta situationer och det är svårt att vinna matcher då. Lägg sedan till att vi saknar bra kreativa mittfältare som skapar målchanser framåt. Många kritiserar Calvert-Lewin och visst är han inte i form men, och det är ett stort men, han får inte bollarna som han behöver. Med James i laget så visste han och de andra (även motståndarna) att bollarn kunde komma när som helst och vart ifrån som helst, dessutom med kvalité. Nu vet de flesta lagen om vilka de ska markera då det vet att vår chans är att komma runt på kanterna. De två spelare som skapar chanser i laget är egentligen Richarlison och Gray. Tyvärr lägger vi allt ansvar på dem, i alla fall tills Lampard kom in. Van de Beek är en kanonvärvning om han är skadefri. Sedan bör en spelare som Dele Alli fungera perfekt, vi saknar sådana spelare och jag tror och hoppas att han börjar prestera snart, helst innan Championship.

För där är vi just nu, vi riskerar att åka ner till Championship. Detta är väldigt möjligt i nuläget. Vi spelar inte bra och vi har bara fyra poäng tillgodo på Burnley som är närmast under strecket. Burnley blandar och ger men jag ser ändå att de vinner minst två matcher av de återstående matcherna. Vi måste således matcha detta för att inte riskera nedflyttning och med vår form så är det långtifrån klart att vi lyckas med det. Sedan kan det vara så att antingen Burnley, Watford eller Norwich helt plötsligt sprattlar till och börjar vinna, då ligger vi dåligt till. Det var en viktig vinst mot Man Utd efter misslyckandet borta mot Burnley, ännu bättre att Norwich vann över Burnley men vi kan inte förlita oss på andra lag utan det är dags att kriga för varje poäng. Everton måste börja vinna matcher.
Tyvärr ser jag oss åka ur, vi förlorar matcher alldeles för lätt, vi kan ha ett bra spel men så släpper vi in på hörnor och frisparkar. Nej vi måste hitta en stabilitet, en poäng är mycket i nuläget så att täppa till och att kriga sig till poängen är ett måste, finliret får komma senare.
 

Robin Hall2022-04-12 10:54:34
Author

Fler artiklar om Everton