Lagbanner
Molineux Stadium, 2023-12-30 16:00

Wolves - Everton

Viktig match för moralen

Viktig match för moralen

Efter bra spel och behjärtansvärda insatser mot starkt motstånd på sistone, är det ändå så att Everton har två förluster på raken i Premier League. Det gör bortamatchen mot Wolves till en extremt viktig match. Inte minst för moralen.

Everton har fightats och bjudit upp till kamp mot både Tottenham och Manchester City, men det har tyvärr inte resulterat i en enda poäng. Till viss del har det handlat om oflyt, men i matchen mot City blev det uppenbart vilka starka spelare de har individuellt sett. Du kan gå upp i kamp och det kan se rätt bra ut, men till slut gör man misstag och då är de obarmhärtiga. 

Det är dock inte matcher mot Spurs och Manchester City som kommer att avgöra Evertons säsong, utan fighter mot exempelvis Wolves. Ett Wolverhampton i finfin form som ser ut att vilja uppåt i tabellen och ser inte alls ut att bli indragna i träsket där det kämpas om överlevnad i Premier League. 

Everton - å andra sidan - har nu landat lite efter frenesin i samband med poängavdraget och känner flåset från ett Luton som verkar plocka allt fler poäng ju längre säsongen lider. Något som The Toffees kanske inte riktigt räknat med. Även Burnley och Sheffield United visar tendenser på att de definitivt inte gett upp ännu.

Abdoulaye Doucoure kan vara spelklar mot Wolves. Det vore i så fall ett mycket välkommet tillskott. Andre Gomes såg något långsam ut i rollen strax bakom anfallaren senast mot Manchester City. Ashley Young och Idrissa Gana Gueye är definitivt borta från spel. 

Det Sean Dyche behöver just nu är lite stolpe in. En meriterande bortaseger eller poäng som gör att den starka moralen lever vidare. Förlust mot Wolves kan leda till en alldeles för nervig bortamatch mot Crystal Palace och sedan väntar svåra Aston Villa. Denna säsong kommer alltid att vara ett långlopp där överlevnad är målet, men då gäller det att inte tappa för många matcher på raken.

Laguppställning

Pickford - Patterson, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko - Harrison, Onana, Garner, McNeil - Doucoure - Calvert-Lewin
 

Per Malmqvist Stoltskribentper@gmail.com@permalmqvist2023-12-30 01:45:00
Author

Fler artiklar om Everton