Home Park, 2024-02-20 20:45

Plymouth - WBA
0 - 3

Fyra tankar efter 0-3 mot West Brom
Ryan Hardies ansikte säger allt (Foto Bob Wright / greensonscreen)

Fyra tankar efter 0-3 mot West Brom

Tredje matchen på sex dagar tog ut sin rätt. Argyle såg trötta och håglösa ut och playoffjagande West Brom vann tämligen enkelt.

Yngsta Argylelaget på Championshipnivå någonsin
Aldrig i världshistorien hade Argyle ställt upp med ett så ungt lag på denna nivå tidigare, med snittålder drygt 22 år gammal. Det var så också mot Coventry för en vecka sedan men det här laget bytte Bali MumbaBali Mumba för Matthew SorinolaMatthew Sorinola och blev därmed ännu yngre.

Tanken var säkert att yngre spelare skulle klara matchmängden bättre - Ian FosterIan Foster nämnde det efter matchen i sin intervju - men det blev tyvärr inte riktigt så. Har sällan sett så fullständig brist på iniativ hos laget innan, och vissa av de yngsta såg nästan tröttast ut.

Morgan WhittakerMorgan Whittaker är ju superviktigt för det här laget, men han har spelat nästan hela matchen i alla matcher under denna period. Det var rätt tydligt att man har kört för hårt med honom eftersom han knappt fick kontroll över bollen när han väl fick den.

Första halvlek ganska jämn
Första halvleken var chansfattig och rätt tråkig att titta på. West Brom är ett lag som bygger sin framgång på defensiven och var välorganiserad och energiska i pressen. De hotade egentligen bara en gång när Alex Mowatts skott tog på Lewis GibsonLewis Gibson och nuddade stolpens utsida.

Argyle hade ett långskott strax utanför från Adam RandellAdam Randell och borde förmodligen haft straff när Darko GyabiDarko Gyabi fick en tryckare i ryggen från Nathan Chalobah när han bröt in i straffområdet med bollen. Domaren tyckte kanske han förstärkte, han såg ju situationen bra. Med tanke på vad som hände sedan hade det kanske inte påverkat resultatet men det är frustrerande att vi verkar få så många beslut emot oss.

Andra halvlek inget snack 
West Brom - med fyra snarare än tre dagars vila i benen - var sedan bättre på allt i andra halvleken och kunde haft mer än tre mål.

Framförallt pressen var konstant och riktigt intensiv rakt igenom och Argyle hann aldrig få upp huvudet och sätta igång någonting. Det kändes nästan som om de visste att Argyle skulle tröttna och bestämde sig för att satsa hårt på det.

Anfallsspelet kom nästan alltid via vänsterkanten, där amerikanen Mikey Johnston i West Brom hade lekstuga och Matthew Sorinola såg riktigt trött ut trots att han byttes in efter en timme. Detta var huvudorsaken till båda 2-0 och 3-0 - och kanske att Ashley PhillipsAshley Phillips också såg trött ut och inte riktigt hjälpte sin lagkamrat.

Sorinola verkar inte riktigt vara i matchform - han spelade ju inga matcher i nästan ett år och det har varit frågetecken kring honom flera gånger på sistone. Bali Mumba är lite olycksbenägen där också, så höger wingback känns problematisk just nu. Dags för lagkaptenen Joe EdwardsJoe Edwards igen?

Nedflyttningskamp?
Det här var ju hängmatch så tabellen ser ungefär ut som innan. 17:e plats, 5 poäng ner till sträcket och mycket bättre målskillnad. 

Känslan är dock att vi har inte råd att spela så där så ofta om vi vill hänga kvar i Championship. Båda QPR och Sheffield Wednesday under strecket har ganska bra form just nu.

Stämningen kring Argyle är av förklarliga skäl ganska deppig idag och många skyller på negativ taktik från Foster. Jag väljer att tro på honom ett tag till, skylla på tröttheten och hoppas på snar förbättring.

De tuffa matcherna fortsätter dock - borta mot Middlesbrough på lördag som precis slagit Leicester borta, och sedan hemma mot ännu ett topplag i Ipswich.
 

Geoff Bache2024-02-21 22:11:00
Author

Fler artiklar om Plymouth