2024-01-13 16:00

Huddersfield - Plymouth
1 - 1

Fem tankar efter 1-1 mot Huddersfield
Brendan Galloway är missnöjd med domarn efter ännu ett felaktigt målbeslut mot laget

Fem tankar efter 1-1 mot Huddersfield

Argyle var närmast segern i Yorkshire men fick nöja sig med en poäng till sist, ett resultat som trots allt passar dem bättre än vad det passar hemmalaget. Surt bara att falla offer för ännu ett dåligt målbeslut.

Dominans och vacket mål framåt
Det blev en öppen första halvlek och Argyle hade det mesta av bollen.

Efter blott 12 minuter öppnade de upp hemmalaget helt. Callum Wright drev bollen från mittfältet och hittade en bra djupledsboll till Bali Mumba, som slog det perfekta inlägget mot bortre stolpen. Där dök Morgan Whittaker upp och stötte in sitt 15:e mål för säsongen. 

Whittaker hade flera andra skottlägen som kanske kunde ha resulterat, men Lee Nicholls tippade iväg en av dem och en annan var någon halvmeter för hög för att hitta krysset. Sedan fick Argyle en frispark precis utanför straffområdet efter att nyförvärvet Darko Gyabi revs ner. En variant producerade ett stenhårt skott från Ryan Hardie som tog på en back och snurrade precis utanför stolpen, den kunde ha landat var som helst egentligen.

Ett felaktigt dömt mål - igen
Just när det verkade vara en tidsfråga innan 2-0 skulle komma var det kvitterat. Återigen en lös passning från Bali Mumba satte Gyabi i farligt läge, men det verkade som om han skulle klara av situationen tills Huddersfields eget nyförvärv, Alex Matos från Chelsea, gled in sent och tog ut honom. Man väntade på en solklar avblåsning men den kom inte. Istället plockade Josh Koroma upp den lösa bollen och kunde avancera och placera den förbi Conor Hazard.

Det är nu femte gången denna säsongen som Argyle har fått ett uppenbarligen felaktigt målbeslut emot sig (även utan att räkna tveksamma beslut, straffar och utvisningar) - bara en gång har man fått ett sådant beslut med sig. Man kan bara hoppas att turen vänder snart och försöka att undvika att bli konspirationsteoretiker...

Det var förresten en av tre situationer i matchen där Matos kunde fått gult. Han hade tur igår men kommer att bli utvisad snart om han fortsätter så.

Andra halvlek
Huddersfields tränare Darren Moore anade att hans lag skulle förlora matchen om det fortsatte på samma vis efter pausen. Lösningen blev att stänga ner allt, hålla i bollen så mycket som möjligt och ta inga risker. 

Det funkade rätt så bra, men var oerhört tråkigt att titta på - även för hemmafansen antagligen. Känns som nästan hela halvleken passerade med bollen hos Huddersfield på egen planhalva, fram och tillbaka och runt och runt. Farligt blev det bara från fasta situationer eftersom hemmalaget är rätt stora. I slutet fick Jack Rudoni huvudet på en sådan och nickade strax utanför så det kunde trots allt ha slutat med hemmaseger. 

Huddersfieldägaren missnöjd - Moore kanske hänger löst
Huddersfield ägs numera av den amerikanska affärsmannen Kevin Nagle, som var på plats för att kolla på sin investering. Han var nog inte särskilt road av vad han såg.

Han lade ut "NOT GOOD ENOUGH!!!" på Twitter/X efteråt och sedan spelade in en video där han sågade allt och alla och sade bland annat att han inte gillar när bollen passas bakåt och i sidled. Man förstår ju vad han menar men det blir lite spännande om han börjar kräva att man bara får sparka bollen framåt...

90 minuter för båda nyförvärven - båda godkända
Jag gissade rätt att båda Argyles nya lån skulle starta.

Ashley Phillips spelade till höger i en trebackslinje med Dan Scarr och Brendan Galloway - Lewis Gibson har tyvärr skadat sig under träning. Phillips är stor och nickstark och spelade lugnt och fint när han hade bollen. Han läste spelet bra och hittade en djupledspassning till Hardie som kanske var värt ett bättre öde än Hardies skott utanför. Mer än godkänd egentligen - kandidat för matchens lirare

Darko Gyabi har inte spelat en match på länge och var inte alltid vän med bollen, men han är också väldigt stor och vann en hel del nickdueller i mitten. Han hade en del i uppspelet till målet också. Han ser lovande ut, med lite matchtid i benen borde han kunna bli en bra ersättare för Luke Cundle där centralt.
 

Geoff Bache2024-01-14 12:17:00
Author

Fler artiklar om Plymouth